X

VIDEO: De crosser in MotoGP ster Andrea Dovizioso!

De afgelopen drie jaar werd Ducati fabrieksrijder Andrea Dovizioso telkens vicewereldkampioen in de MotoGP. Dovi is dus niet bepaald op zijn retour. De Italiaan is er ondertussen echter 34 en moet straks beslissen over zijn 2021 contract omdat zijn deal met Ducati afloopt. Zelf heeft hij al aangegeven meer te willen crossen!

Als ukkie begon hij op twee wielen in de cross. En ook nu nog heeft Andrea een zwak voor noppenbanden. De voorbije weken had hij veel tijd om na te denken door de Coronacrisis en zelf heeft hij al aangegeven dat hij gevoel na een dag cross mist. “Dat je helemaal afgemat bent na een dag motorcross, zeker nu we niet kunnen rijden. Dat mis ik. Daar moet ik de laatste tijd veel aan denken.”

Dovi traint normaal ook regelmatig op de crossmotor samen met zijn Ducati teamgenoot Danilo Petrucci. En wie ‘m aan het werk ziet in de bovenstaande video merkt dat Andrea ook op de crossbaan het gas goed weet te vinden! De ex-125cc wereldkampioen houdt duidelijk de mogelijkheden open voor een raceleven na de MotoGP. Hoewel hij het WK Superbike een mooi kampioenschap vindt, ziet hij het naar eigen zeggen niet zitten om daar ‘uit te bollen’.

“Ik heb verschillende projecten in gedachten. Autosport is er daar één van. Het zou leuk zijn om daar meer ervaring in op te doen. Er zijn auto’s die bijna net zoveel adrenaline oproepen dan motoren zoals rally of rallycross. Vorig jaar deed ik in Misano mee in de DTM. Het was zwaar, maar wel fun. Daarnaast denk ik zeker na over motorcross omdat ik nu geen competitie kan doen. Dat zou dus wel cool zijn.”

Meer weten over Dovizioso? Klik dan hier om “Andrea Dovizioso: Undaunted” helemaal te zien. Een geweldige documentaire van Red Bull Mediahouse! Ben je allergisch aan wegrace en MotoGP? Spoel dan door naar 23 min 11 seconden voor een hoofdstuk over MX😉

Foto: Marco Benss / Andrea Dovizioso IG