Vijf minuten met Wietse Brackman

Vijf minuten met Wietse Brackman
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MCLB Inters kampioen Wietse Brackman keek zoals alle rijders heel erg uit naar de start van het kampioenschap in Stekene. Hoe het de afgelopen weken is geëvolueerd is ondertussen genoegzaam bekend. De Husqvarna Belgium piloot telt nu vol ongeduld af naar betere tijden.

Kan jij je nog een beetje bezig houden tegenwoordig?
Wietse Brackman: “Ik gelukkig wel omdat ik kan nog gaan werken. (lacht) Op sportief vlak begint het nu wel ééntonig te worden, fietsen, fietsen en nog eens  fietsen!”

Je zou bijna beroepsrenner kunnen worden!
Brackman: “Hahaha, ik heb die grap zo’n beetje uitgehaald op 1 april. Ik had iemand uit die in het amateur wielrennen zit -ook een motorcrossliefhebber trouwens- op de mouw gespeld dat ik wilde overstappen naar de koers! Of hij voor mij geen ploeg kon vinden voor mij omdat ik zogezegd alleen nog de resterende kampioenschapsproeven in de MCLB zou rijden en me daarnaast op het wielrennen zou storten… Hij was er nog mee weg ook Ik heb die grap uiteindelijk toch maar niet op Facebook gezet. Sommige mensen zouden wat té hard zijn geschrokken. Dat was nu ook weer de bedoeling niet!”

Hoe kijk je terug op 2019?
Brackman: “Super positief hé. Door mijn knieblessure begon ik met veel achterstand aan het seizoen maar ik ben steeds sterker geworden. Voor de tweede opeenvolgende keer werd ik kampioen bij de Inters, op 24 seconden na hebben we La Chinelle gewonnen samen met Kevin Fors en Jilano Cambré. Het was zeker een heel geslaagd jaar voor mij.”

LEES MEER  Tony Cairoli morgen weer in actie in Arco

We moeten nu wel in voorwaardelijke wijs spreken maar hoe had je ervoor gestaan zou het seizoen toch in maart zijn gestart?
Brackman:
“Redelijk goed, al had ik ook nog helemaal niet veel gereden. Er stonden welgeteld een volle 2u op mijn trainingsmotor. Normaal gesproken was ik weer wat later met motortraining begonnen. De voorbije winters was ik ook ook telkens laat begonnen door blessures. Dit jaar had ik eigenlijk voor een gelijkaardige timing gekozen. Helaas heb ik nu dus echt niet veel kunnen rijden. Op zich maakt dat mij niet zoveel. Mijn setup van de Husqvarna is nog hetzelfde als de afgelopen jaren dus daar maak ik me geen zorgen over.”

Om in de sfeer te komen voor het nieuwe seizoen zagen we enkele weken terug nog enkele filmpjes van Kjell van Horenbeeck (red. hieronder), waaronder de clip van Pamel vorig jaar. We zagen jou daar echt enorm amuseren!
Brackman:
“Dat klopt, Pamel is elk jaar één van onze topafspraken. Kjell zijn filmpjes zijn altijd super en als ik dat nu terug zie krijg ik ook wéér meteen veel goesting om op de motor te stappen. Helaas, we zullen nog wat geduld moeten oefenen. Op dit moment zijn er belangrijker zaken.”

Nog iets dat je wil meegeven om af te sluiten?
Brackman:
“Dat iedereen gezond mag blijven en laten we hopen dag deze slechte tijd rap door is voor iedereen zodat het normale leven snel z’n gang weer kan gaan”

Bedankt Wietse, dat hopen wij ook!

Foto’s: Gino Maes, BrainMX Photography, IG Wacko bracko

LEES MEER  Gebroken pols voor Baptiste Beernaert

 

 

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  VIDEO: MXGP drama ten top in Arco II!

  Ook de 15de ronde van het WK motorcross zorgde weer voor onverwachte ontwikkelingen. WK leider Jeffrey Herlings begon zijn dag in Arco di Trento met ‘n voorsprong van 24 punten …
 • Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Cairoli wint en Herlings blijft de leider!

  Afgelopen zondag kwam Antonio Cairoli niet tot scoren maar vandaag wint de Italiaan voor eigen publiek. De 36-jarige crosser wordt derde en eerste wat hem zijn 94e GP-overwinning oplevert. Tim …
 • Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Hofer pakt eerste GP-overwinning voor Oostenrijk

  Een bijzondere dag voor Rene Hofer en Oostenrijk want de eerste MX2 Grand Prix overwinning voor beide is een feit. Met een vierde en eerste plaats wint de 19-jarige crosser …
 • Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Drama, Herlings komt niet tot scoren!

  Een zeldzame fout van Jeffrey Herlings heeft ervoor gezorgd dat de KTM-rijder niet aan de finish! De Brabander komt tijdens de eerste manche van de vijftiende GP van het seizoen …