Ben Townley over het coachen van Liam Everts

Ben Townley over het coachen van Liam Everts
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Enkele winters geleden stuurde Stefan Everts  zoon Liam naar Nieuw-Zeeland om er te trainen met Ben Townley. Voor Liam werd het een geweldige levensschool en de ervaring tilde zijn rijstijl naar een nieuw niveau. Ook ex-MX2 en AMA SX Lites kampioen Townley genoot van de ervaring.

Dat de winter van 2017 op 2018 cruciaal was voor de ontwikkeling van Liamski bleek ook achteraf. In 2017 was het voor de kleine Everts moeilijk om zich te laten gelden in de 85cc. Eén jaar later behaalde hij brons in de EMX85 finale en won een manche in het junior WK in Australië. Onze redacteur Jonathan sprak hierover met BT101.

Townley haalde bovendien zelf voldoening uit het coachen van Liam. De ex-rivaal van Stefan Everts blijft de carrière van de jonge KTM rijder dan ook op de voet volgen. “Ik heb genoten van de trainingen die ik met Liam deed! Hij was in een fase dat ik hem echt kon helpen om zich te ontwikkelen op sommige gebieden qua rijden. Hij was heel gemotiveerd en enthousiast om bij te leren en nam wat ik hem adviseerde echt ter harte,” herinnert Ben zich.

“De samenwerking was heel interessant omdat Stefan wilde dat hij veel uren zou tijdens het naseizoen dat hij hier doorbracht. Ik ontleedde zijn techniek helemaal om nieuwe gewoontes aan te leren. Zo liet ik ‘m dezelfde bocht steeds weer opnieuw maken tot de nieuwe manier er was ingeslepen. Toen hij thuiskwam, denk ik wel dat Stefan de veranderingen merkte. Ik vind het leuk om te zien hoe zijn carrière zich ontwikkelt. Aan de andere kant benijd ik zijn positie niet. Je eigen weg proberen te gaan terwijl je vader de grootste WK rijder aller tijden is, moet soms toch zwaar zijn.”

LEES MEER  Courtney Duncan is er weer bij in Maggiora

Bij zijn terugkomst in Europa zei Liam zelf: “Ben heeft me veel geholpen met mijn bochtensnelheid, mijn techniek en mijn starts. We hebben echt grote stappen gemaakt ginder.”

Zie hieronder een filmpje van Liam in NZ:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ben Townley (@bentownleymx) on

Tekst: Jonathan McCready
Foto: Visual Videography

 

Uw reacties

Ook te lezen