Gemeente steunt MC Delfcross voor Eye Track systeem!

Gemeente steunt MC Delfcross voor Eye Track systeem!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print
Goed nieuws voor MC Delfcross (Farmsum). Net zoals in Lommel wordt ook de 1600 meter lange baan aan de Oosterlaan uitgerust met het elektronische Eye-Track veiligheidssysteem. Hiervoor krijgt de club 10.000 euro steun van de gemeente Delfzijl.

Het ‘Eye-Track Systeem’ dat gebaseerd is op sensoren waarschuwt aankomende rijders voor mogelijk gevaar door een gevallen of stilstaande rijder. Wie komt aangereden op zo’n gevaarlijk punt krijgt dan een licht te zien en een sirene te horen.

“Motorcross behoort nou eenmaal tot de risicosporten”, zei wethouder Jan Menninga (Lokaal Belang Eemsdelta) hierover. “De vereniging zet zich al jaren in voor optimale veiligheid voor de rijders. Met deze financiële bijdrage kunnen we de vereniging helpen met het vergroten van de veiligheid op de baan.”

Uitreraard zijn  ze ook bij motorclub Delfcross, die zo’n 150 leden telt, erg in hun nopjes met de steun van de gemeente. “Door deze ondersteuning kunnen we alvast de gevaarlijkste punten aanpakken. Die subsidie dekt lang niet alle kosten ook omdat we als club voluit voor duurzaamheid gaan,” legt Pepijn de Haan uit. “De elektriciteit van ons Eye-Track systeem zal worden opgewekt door zonnepanelen. Dat is een bijkomende kost maar op die manier kunnen we wel onafhankelijk werken.” Hoe het systeem precies werkt zie je in het onderstaande filmpje:

De volledige installatie voor de Groningse motorcrossbaan zou op zo’n 50.000 euro komen. Het kan echter ook voor minder, naargelang het aantal te beveiligen punten en de elektriciteitsvoorziening.

Foto’s: Eye-Track Sport / MC Delfcross

 

Uw reacties