Jago Geerts overwint “Muur van Geraardsbergen”

Jago Geerts overwint “Muur van Geraardsbergen”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print
“The proof is in the pudding”, zo luidt een bekend Engels spreekwoord. Eigenlijk is dit de verkorte vorm van “The proof of the pudding is in the eating.” Met andere woorden je weet pas hoe goed iets werkelijk is als je het geproefd of geprobeerd hebt. Jago Geerts wilde wel eens nagaan hoe straffe zijn nieuwe Specialized mountainbike wel is!

Plaats van afspraak voor Geerts’ testrit was de ‘Muur van Geraardsbergen’. De kasseien en een stijgingspercentage tot 20% maken de muur één van de moeilijkste beklimmingen in Vlaanderen, en natuurlijk is het ook steeds één van de meeste gevreesde zones in de ‘ Ronde van Vlaanderen’.
Voor zijn eerste klim ooit van de ‘Muur van Geraardsbergen’ was de Balenaar wel in goed gezelschap. Fervent mountainbiker én local Sven van Weyenberg, de eigenaar van S-Bikes uit Geraardsbergen, ging mee de uitdaging van de 910 meter lange helling aan. De bekende Kapelmuur, de kleine kerk bovenaan (zie foto boven) was een aangename stop na die steile klim. Hoewel een mountainbike zeker troeven heeft maken het gewicht en de dikkere banden -in vergelijking met een racefiets- deze helling immers nog pittiger!

Daarna begonnen Jago en Sven aan de lange afdaling naar ‘De Bosberg’ – een tweede berucht onderdeel van ‘De Ronde van Vlaanderen’ – en één van de vijf fietsmonumenten ter wereld. Betonplaten bij de aanvang en kasseien in de steile bovenste delen van de 986 m lange heuvel.

Jago Geerts: “Man, was ik blij toen we de top bereikten! Daarna verdwenen we in off-road stijl in het Raspaillebos – een heel erg mooi natuurgebied. Zo’n coole ervaring en een epische rit op mijn Specialized Epic Hardtail.  Ik kan niet wachten om dat nog eens over te doen. Bedankt  Sven en S-Bikes voor zo’n geweldige dag.”

Foto’s: Photographic Art – Jago Geerts Media, Wikicommons

 

Uw reacties

Ook te lezen