X

Komen er dubbele GP’s in het najaar?

Infront Moto Racing heeft dit jaar een flinke kluif aan het samenstellen van een deugdelijke MXGP-kalender. Vandaag vingen we geruchten op dat er met het idee wordt gespeeld om twee GP’s op één locatie te organiseren. Zo zouden de verplaatsingen geminimaliseerd worden.

Vanwege het verbod op grote evenementen kan de GP in Lommel dit jaar niet op 2 augustus doorgaan. Eerst leek de organisatie een verschuiving naar het najaar geen goed idee te vinden maar nu lijkt er toch een andere wind te waaien in Lommel.

Johan Boonen in Het Belang van Limburg: “Wij hebben ook gehoord over die plannen van dubbele GP’s”. Er zijn nog geen concrete gesprekken geweest, maar wij staan er – net als de stad Lommel en de Belgische Motorrijdersbond – zeker voor open. We willen graag helpen om het WK nog te redden. Al zijn er uiteraard voorwaarden. Het moet financieel haalbaar zijn en het allerbelangrijkste: het moet verantwoord kunnen gebeuren. De veiligheid en de gezondheid van de mensen staat voorop.”

Het idee is om twee GP’s op dezelfde locatie te organiseren maar dan telkens met een andere lay-out. Buiten Lommel zouden ook Finland, Zweden en Letland dit systeem genegen zijn. Wordt vervolgd.

Foto: Gino Maes