“MXGP zonder publiek nauwelijks denkbaar!”

“MXGP zonder publiek nauwelijks denkbaar!”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De kans dat er wedstrijden van het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 verreden worden zonder publiek is bijzonder klein. Voor de Formule 1, de MotoGP en het voetbal zijn de inkomsten van TV-beelden bijzonder hoog. Voor deze sporten is het dan ook mogelijk zonder publiek hun wedstrijden te organiseren. De motocross organisatoren zijn echter grotendeels afhankelijk van de inkomsten door de aanwezigheid van publiek!

“Dankzij de inkomsten TV-beelden kunnen sommige sporten het zich permitteren om evenementen zonder publiek te organiseren. Ik heb zelf mijn twijfels of je een goed evenement kunt neerzetten zonder de aanwezigheid publiek! Voor de MXGP is het niet mogelijk, wij hebben niet genoeg inkomsten uit mediarechten waarmee we de kosten kunnen dekken. De MXGP is voor een heel groot deel afhankelijk van de kaartverkoop tijdens evenementen. Het is om die reden zeer complex om Grand Prix te organiseren zonder publiek.” aldus David Loungo namens Infront Moto Racing.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties