X

Ademhalingsproblemen voor Ken Roczen!

Net voor de coronacrisis moest Ken Roczen al een paar keren de duimen leggen voor zijn concurrenten en bleef de oorzaak van het mindere presteren een vraagteken. Sinds de AMA Supercross weer hervatte in Salt Lake City is er echter geen verbetering voor de Duitser. K-Roc gaf vandaag tekst en uitleg over de situatie.

Ken Roczen: SLC Ronde 2 was niet goed voor mij. Ik heb al een paar maanden last van ademhalingsproblemen. Ik werd echt ziek in november/december. De ademhaling verloopt slecht en sindsdien ben ik niet meer in staat geweest om van dat probleem af te komen. Het is al een lange tijd aan de gang en ik ben niet in staat om er van af te komen, wat ik ook doe. Ik heb een milde astma ontwikkeld waar ik me eerder niet van bewust was, maar ik weet niet zeker of dat het eigenlijke probleem is, om eerlijk te zijn. Dat gezegd zijnde, er is medicatie voor, maar het lijkt mijn probleem niet te veranderen. Het is niet iets waar ik over praat, want het enige wat telt is het eindresultaat.

Ik ga naar de races om mijn best te doen en mijn lichaam zo hard mogelijk te pushen. Het is duidelijk dat ik na ongeveer 8 minuten in de finale moest lossen, wat natuurlijk niet normaal is. Ik weet dat dit er slecht uitziet, maar helaas is het wat het is en ik geef het niet op. Er zijn nog vijf ronden te gaan en ik ben altijd klaar om te proberen te zoeken naar magie op crossbaan! Het laatste wat ik wil doen is de mensen die in mij geloven in de steek laten. Ik vond dat mijn fans het moesten weten. Om te kunnen winnen moet je lichaam in topvorm kunnen werken. Buiten dat heb ik me behoorlijk goed gevoeld op de motor en ben ik snel genoeg om te winnen. Tot zondag!

Foto: octopi.media