X

Buitenlanders binnenkort weer welkom op Nederlandse circuits.

De beslissing om vanaf 15 juni weer te mogen reizen naar andere landen binnen de EU maakt dat trainen in Nederland vanaf dan weer mogelijk wordt voor burgers uit een aantal lidstaten. Tot dan staat het reisadvies op code oranje. Code geel is er dus vanaf 15 juni maar dan alleen voor KNMV-licentiehouders en uitsluitend voor trainingen.

Het spreekt voor zich dat het omgekeerde ook mogelijk wordt. Nederlanders en piloten uit andere EU-landen kunnen dan in België komen trainen. De landen die burgers toelaten van andere lidstaten zijn België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Portugal, Slovenië, Tsjechië en het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden blijven voorlopig op code oranje. Een aantal landen moet nog besluiten wanneer ze de belemmeringen voor toeristen weer opheffen. De verwachting is dat deze landen daarover in de komende weken een besluit nemen. Het gaat om: Frankrijk, IJsland, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, Liechtenstein, Cyprus, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slowakije.

Vele Belgen gaan trainen in het noorden van Frankrijk. Voor hen is het zaak om goed het reisadvies in de gaten te houden van de overheid.