Cédric Grobben is Marathon Man!

Cédric Grobben is Marathon Man!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dat Cedric Grobben (25) een lange adem heeft, wisten we al langer. Het afgelopen weekend verbrak de sympathieke Limburger op spectaculaire wijze zijn persoonlijke record. De Opglabbekenaar werkte op zijn S-Works Venge een solorit van bij hem thuis naar de zee af. Goed voor een afstand van maar liefst 415 kilometer!

Daarmee was Grobben niet aan zijn proefstuk toe want vorige maand legde hij samen met trainingsmakker Nolan Cordens de Ronde Van Limburg 2.0 af. Die was ook al goed voor een slordige 333 kilometer. “Blij dat ik het tot een goed einde kon brengen! Bedankt aan mijn familie voor de steun,” liet Cedric weten.

Deze keer deed de 12u van Lachinelle winnaar het dus alleen. Voor zijn uitstap naar het zeetje (Blankenberge) had hij bijna 13,5 uur nodig en onderweg verbrandde hij (volgens Strava) 8.264 calorieën. Maar zeker voor de gemiddelde snelheid doen we onze pet af: 30,7 km/u! De knalprestatie van Grobben dwong ook bij heel wat MX-collega’s respect af.  MX of Nations kampioen Calvin Vlaanderen zei op Instagram: “Dat is gek man, respect!”

Ook Lars van Berkel, zelf evenmin vies van een zware duurtraining, was onder de indruk: “Geen gek kunnen vinden die mee wilde?? Wat ene baas joh! Respect.”

Tekst: redactie
Foto’s:
Cedric Grobben IG

LEES MEER  Ken de Dycker over zijn uitstapje met een Fantic

Uw reacties

Ook te lezen