Eerste podium voor Simon Längenfelder en DIGA Procross GASGAS Factory Juniors

Eerste podium voor Simon Längenfelder en DIGA Procross GASGAS Factory Juniors
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Lachende gezichten bij DIGA Procross GASGAS Factory Juniors na afloop in Dalecin. De 16-jarige Simon Längenfelder schonk het team uit Keulen immers een eerste podium!

Simon Längenfelder, die in zijn kwalificatiegroep de snelste tijd neerzette, schoot in beide races sterk uit de startblokken en zat beide keren vooraan in de eerste bocht. In de eerste race maakte Längenfelder in de tweede bocht echter een klein foutje en moest de leiding afstaan. In de volgende ronden slaagde Simon er niet in om een lekker ritme te vinden en verbruikte hij veel energie, waardoor hij aan het einde van de race een beetje terugviel. Op het einde van de wedstrijd kwam Längenfelder als vijfde over de meet.


In de tweede race vocht de DIGA Procross GASGAS Factory Juniors atleet Simon Längenfelder met Jago Geerts en Rene Hofer voor de tweede plaats achter  leider Tom Vialle. Längenfelder vond in de tweede race een goed ritme en kon goed stand houden om uiteindelijk derde te worden. De jonge Duitser die wordt getraind door Joël Roelants werd ook derde in de MX2 eindstand.

Simon Längenfelder: “Over het geheel genomen ben ik erg blij met het weekend. In de eerste race vond ik geen goede flow en verbruikte daarom te veel kracht en eindigde ik  vijfde. In de tweede race ging het een stuk beter en kon ik me verzekeren van de derde plaats. ”

Justin Amian, teammanager: “Ik ben super blij dat we weer kunnen racen. Simon Längenfelder liet zien dat hij in de pauze zijn huiswerk heeft gedaan en behaalde vandaag de derde plaats en het eerste podium voor DIGA Procross GASGAS Factory Juniors.”

Foto: shotbybavo, IG Simon Längenfelder

 

 

 

Uw reacties