X

Ferrandis met zeven punten voorsprong naar finale!

Met zeven punten voorsprong zal Dylan Ferrandis naar de finale van het Monster Energy AMA SUpercross Championship West Coast gaan. De Fransman werd afgelopen weekend weer tweede achter Austin Forkner die inmiddels de tweede plaats in de tussenstand bezet. Justin Cooper kende een zware wedstrijd in Salt Lake City 5 en hij heeft daarmee zichzelf uit de strijd voor het kampioenschap gehaald. Beide rijders en hun team-manager Wil Hahn blikken terug.

Wil Hahn:
‘Het was weer een gekke avond hier in Salt Lake. Dylan vocht hard en werd tweede. Justin had een slechte start en daarna kwam hij niet meer in de wedstrijd. Voor de WestCoast is er nu nog een wedstrijd te gaan en Dylan heeft zeven punten voorsprong. Het zware een harde en spannende strijd worden maar wij zullen de confrontatie aan gaan. Deze week moeten we goed door zien te komen en toeslaan tijdens de finale.”

Dylan Ferrandis:
“Het was een slechte avond voor mij. Ik had vanaf de buitenkant de holeshot dus dat was goed! Daarna maakte ik wat foutje en raakte in de problemen toe ik een gele vlag zag. Ik miste mijn ritme en Austin sloeg op dat moment direct toe. Ik verloor vanavond een aantal punten in het kampioenschap maar we hebben nog altijd de leiding. Nu een paar dagen werken en ontspannen, aanstaande zondag tijdens de finale zullen wij er zeker staan!”

Justin Cooper:
“Ik had een verschrikkelijke start in de finale en dat deed mij de hele avond zeer. Ik maakte het mezelf moeilijk tijdens het naar voren rijden, ik was gewoon niet agressief genoeg. Het duurt soms meer dan een ronde om een plaat winst te boeken. We hebben volgende zondag nog een kans, ik kan haast niet wachten om het seizoen sterk te eindigen.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha Racing