HOT: Canyon Aeroad à la Mathieu van der Poel

HOT: Canyon Aeroad à la Mathieu van der Poel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag is het World Bicycle Day! Wie zichzelf een leuk fietscadeau wil schenken of op zoek is naar een nieuw trainingskanon wordt op z’n wenken bediend door Canyon. De Duitse fabrikant heeft namelijk een gelimiteerde editie van Mathieu van der Poel’s Alpecin-Fenix teamfiets.

Het Belgische team van Van der Poel, Tim Merlier en Louis Vervaeke gebruikt de Aeroad voor de klassiekers.  Helemaal identiek aan die van Mathieu is deze bolide echter niet. De ‘limited edition’ Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 Alpecin-Fenix maakt wel gebruik van hetzelfde, indrukwekkende carbon frame als het topmodel de Canyon Aeroad CF SLX Disc.

Maar niet getreurd deze aerodynamische racer kan heel wat adelbrieven voorleggen. Ook de super strakke witte look met blauwe toetsen spreekt voor zich en kan ons alvast bekoren! Nog een cool detail van deze exclusieve replica bike: de S27 VCLS CF aero zadelpen

Specificaties
Vork: Canyon FK0041 Disc
Groep: Shimano Ultegra Di2 Disc (met hydraulische schijfremmen)
Stuur: Canyon H36 CF Aero Cockpit 
Wielen: DT Swiss ARC 1400 Dicut (carbon) wielen
Banden: Continental Grand Prix 5000
Gewicht: 7,5 kg

Kortom, heel veel fiets voor een messcherp sturend apparaat aan ‘n zeer redelijke prijs: 4.999,00 €. Gezien de gelimiteerde oplage van 200 stuks, wacht je echter  best niet te lang. Of net wel even wachten want Canyon heeft een nieuwe versie van de Aeroad in de pijplijn zitten. De Canyon Aeroad CF SL Disc 8.0 Alpecin-Fenix kan je bestellen via deze link.

Foto’s: Canyon

Uw reacties

Ook te lezen