Jago Geerts over zijn dag in Dalecin

Jago Geerts over zijn dag in Dalecin
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2) bleef in het Tsjechische Dalecin, waar hij zijn eerste wedstrijd sinds het uitbreken van de coronacrisis reed, steken op een negende plaats (2+DNF). De Balenaar zag een mogelijke dagzege in rook opgaan door een mechanisch probleem in de tweede reeks.

Geerts nam niet zo’n goede start in de eerste reeks, maar kwam na één ronde al als derde door. De Belg had echter moeite om zijn ritme te vinden en beet dan acht ronden lang zijn tanden stuk op Längenfelder. Eens hij de Duitser te pakken had, was Vialle vooraan al vliegen.

Geerts dook in de tweede reeks als vierde in de eerste bocht, maar had nu beduidend minder tijd nodig om naar de tweede plaats op te rukken. Jago ging niet overhaast te werk en schoof steeds dichter bij leider Vialle. Op drie ronden van het einde – net toen hij zijn aanval wilde inzetten op de Fransman – werd Geerts afgestopt door een mechanisch probleem. DNF dus. Geen dagzege of tweede plek, maar een negende plaats in de eindstand.

Jago blijft nu de hele week in Tsjechië, waar hij twee dagen op twee verschillende circuits zal trainen en komend weekend ook de tweede wedstrijd van het Tsjechisch kampioenschap, in Kaplice, zal meepikken.

Jago Geerts: “Ik had in de eerste reeks te veel tijd nodig om in het juiste ritme te geraken. De tweede manche was veel beter. Ik nam een goede start en kwam snel in een goed ritme. Helaas kon ik door een mechanisch probleem niet echt de strijd aangaan met Vialle. Hoewel het maar een voorbereidingswedstrijd is, wil je toch altijd een goed resultaat neerzetten. Hopelijk loopt het volgend weekend beter.”

Foto: Monster Energy Yamaha Factory MX2, Photographic Art

Uw reacties