X

Nieuwe single voor ex-jeugdkampioen Rick Folkers!

Op zijn 25ste verjaardag lanceerde Rick Folkers z’n nieuwe single ’De mooiste parel’. Het nummer is geschreven door zijn vriendin Romana van der Linden. En ja, dat is inderdaad de zangeres die in 2017 een grote hit in handen had met ‘Als jij je geld kon verdienen met liegen’. De single die bij platenlabel D-River Music verschijnt staat bol van de ouderwetse piratensound!

Voorheen nam de zanger uit Leeuwarden z’n liedjes op bij Manfred Jongenelis, maar vanwege de gekozen piratensound is er volgens de voormalige KNMV jeugdkampioen maar één producer die met kop en schouders boven het maaiveld uitsteekt, namelijk Martin Sterken.

“Hij weet met z’n producties de tijd van vroeger weer naar boven te halen. Ik geniet zelf nog steeds van de liedjes van Arne Jansen en wilde daarom in die stijl een plaatje opnemen. Het lied gaat over de liefde. Je komt iemand tegen en er ontstaat een relatie die bezegeld wordt met een kindje. Omdat ikzelf altijd het woord parel gebruik als ik een mooie meid zie, heeft Romana dat verweven in de tekst. Het is bovendien de eerste keer dat zij een tekst heeft geschreven. Ik vind dat ze dat heel erg goed heeft gedaan. Het is toch een bijzondere gave om zoiets op papier te zetten. Martin heeft uiteindelijk maar een paar woorden aangepast. Ik ben in ieder geval ontzettend blij met de nieuwe weg die ik hiermee ben ingeslagen,” glundert Rick.

Met deze single komt de teller voor Rick op vier (4) te staan. Al deze nummers werden ondersteund met een videoclip die door Karl Kaspers van Kaska Producties werd geschoten. “Inmiddels is er een goede vriendschap ontstaan. Dat is ook de reden dat ‘De mooie parel’ op zijn label verschijnt. De clip is opgenomen in de oude dierentuin te Emmen. Tegenwoordig is dat een prachtig stadspark,” aldus Rick.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend