X

Rene Hofer tot en met 2022 voor KTM!

KTM laat er geen gras over groeien. De eerste twee GP’s waren voldoende om supertalent Rene Hofer een tweejarige contractverlenging aan te bieden. De 18-jarige Oostenrijker zal dus ook in 2021 en 2022 voor Red Bull KTM rijden in het WK MX2 .

Hofer werd voor 2020 tot fabrieksrijder gebombardeerd, nadat hij met al in de EMX125 en EM250 mooie resultaten had behaald. Rene maakte indruk met zijn volwassenheid, werklust en sterke mentaliteit en ging op zijn elan door in zijn rookie MX2 GP seizoen. Ondanks het korte seizoen was Hofer nu al goed voor twee top vijf-finishes in vier manches.

Tot nu toe heeft de Red Bull atleet dus zeker de verwachtingen ingelost. Voor KTM is het de zoveelste sterke zet om de MX2 naar hun hand te zetten. De afgelopen 16 jaar ging de wereldtitel maar liefst 12 keer naar naar KTM. Sinds 2008 rijgden de Oostenrijkers de successen aan elkaar, met uitzondering van 2015. Acht verschillende rijders pakten met een KTM 250 SX-F de nummer één.

Ook Hofer’s teamgenoot Tom Vialle startte dit seizoen sterk, de Fransman is immers de huidige WK leider. Hofer is de eerste Oostenrijker die voor Red Bull KTM rijdt in het WK motorcross sinds Robert Jonas rond de eeuwwisseling.

Rene Hofer: “Ik ben nu ongeveer tien jaar bij KTM en elke keer als ik bij het bedrijf kom, heb ik het gevoel dat ik op de juiste plaats zit. Het is pas mijn eerste jaar bij het fabrieksteam, maar het voelt al als thuis en het is een plezier om samen te werken en samen onze doelen te bereiken. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik super enthousiast ben over wat de komende twee jaar zal brengen en ik zal er elke minuut van genieten! Van mijn kant zal ik uiteraard mijn uiterste best doen en ik weet dat iedereen in het team hetzelfde zal doen. De samenwerking met een Oostenrijks merk zal hopelijk ook een positief effect hebben op de Oostenrijkse motorsport. Ik ben erg dankbaar voor deze kans om mijn droom te beleven, maar ik kan niet vergeten iedereen die me geholpen heeft om hier te geraken te bedanken. In de eerste plaats natuurlijk mijn familie.”

Robert Jonas, VP Offroad KTM: “Rene werd in het fabrieksteam nauwlettenheid opgevolgd, maar we waren blij te zien hoe hij reageerde op de wintertraining en -voorbereiding. Ook hoe hij zich vervolgens meteen aanpaste aan de snelheid in de MX2 was erg positief. Hij reed in 2019 al een paar goede wildcard-GP’s, zodat hij een beetje kon zien wat er voor 2020 in het verschiet lag. Dat heeft hij goed opgepikt om de volgende stap te zetten als fabrieksrijder. Zijn carrière blijft zich ontwikkelen en we zijn enthousiast om die reis samen voort te zetten. Hopelijk kan het FIM-wereldkampioenschap binnenkort herbeginnen en kunnen zowel Rene als Tom (red. Vialle) blijven leren en zich verder ontwikkelen.”

Foto’s: KTM, Ray Archer, Red bull Contentpool/Samo Vidic