X

Video: Tom Vialle gaat hard!

De Fransman Tom Vialle zit pas in zijn tweede jaar in de Grand Prix en leidt nu al het MX2-wereldkampioenschap met vijf punten voorsprong op Jago Geerts. Hij is – zo te zien – al op snelheid en klaar om te racen met als doel een eerste wereldtitel.

Tom’s vader, voormalig Grand Prix-race Frederic, vertelde ons dat het de bedoeling was om dit jaar voor de wereldtitel te gaan. “Maar het kampioenschap is niet eenvoudig omdat er veel goede rijders met jarenlange ervaring zijn. We blijven gefocust op wat we doen” zegt Frederic Vialle. Over hoe Tom de begeerde plek bij KTM kreeg, onthulde Frederic dat hij wat concurrentie had voor het zitje en dat hij een standaard Husqvarna reed in zijn enige jaar in EMX2 voordat hij de oproep kreeg om naar de fabriek van KTM te gaan!

Frederic Vialle: “Tom was in competitie met verschillende rijders voor het zitje. Hij testte de motor en hij was de snelste tijdens de test. Joel Smets had dus gelijk om hem uit te kiezen. Het was niet zo eenvoudig, maar ik begrijp de reactie wel. Het is ook belangrijk om niet te vergeten dat Tom met een standaard Husqvarna reed, hij won een reeks en een podiumplek in de EMX250 klasse. Ik was ervan overtuigd dat met de Factory Red Bull KTM-motor en een sterk team als dit, Tom goede resultaten zou behalen. Hij heeft veel mensen ongelijk gegeven en hij maakte elke dag indruk op mij met zijn gedrevenheid en zijn inzet“.

Kijk hier hoe hard hij gaat op het circuit in Veldhoven, Nederland.