X

Canyon lanceert Grail:On e-gravelbike

Ook op het vlak van e-bikes zitten ze niet stil bij Canyon. Het laatste wapenfeit van de Duitse fabrikant is een wel erg aparte fiets, de Grail:On die Canyon vandaag lanceert is namelijk een gravelbike mét elektrische-ondersteuning.

Deze E-bike kondigt zich dan ook erg veelzijdig aan. Volgens Canyon is de Grail:On ideaal om erop uit trekken en nieuwe plekken ontdekken, het avontuur tegemoet met gemotoriseerde ondersteuning dus.

Géén kopie van de Grail

Canyon’s Grail veroverde ondertussen al heel wat harten onder de gravelrijders, avonturiers en commuters. Toch is de Grail:ON zoveel meer dan een Grail met een motor. Het design van deze nieuwe bike is met een herziene geometrie, specifieke gravelonderdelen en doordachte designdetails precies afgestemd op de wereld van e-gravel.

Ten eerste zorgen de langere wielbasis en brede 50mm banden voor extra stabiliteit wanneer de motor je over gehavend terrein loodst. Daarnaast bevordert de relaxte zitpositie het comfort. Tot slot zijn alle GraiI:ON modellen uitgerust met één kettingblad en DT Swiss HG wielen die specifiek zijn gemaakt voor e-gravel.



Innovatief pakket

De niet-gemotoriseerde Grail CF is een icoon in het huidige gravelmilieu. Verschillende eigenschappen waaraan deze baanbrekende fiets zijn populariteit te danken heeft, vinden we tevens terug bij de GraiI:ON Van de innovatieve cockpit, beter bekend als het Dubbeldekker Stuur, de flexibele VCLS 2.0 zadelpennen over het superlichte frame  en natuurlijk de banden met groot volume. Verder zijn er nog het lage gewicht van minder dan 16 kg en brede maataanbod van 2XS tot 2XL.

Bovendien is er ook de cleane vormgeving waarmee Canyon de Red Dot Design Award bemachtigde. Éen blik op de Grail:ON en je ziet meteen dat je met een volbloed gravelmachine te maken hebt.



Harder trappen=meer ondersteuning

De Bosch Performance Line CX Gen4 neemt de motorische ondersteuning van de Grail:0N voor zijn rekening. Deze krachtige motor is met zijn hoge koppel en vinnige acceleraties in de eerste plaats ontwikkeld voor e-mountainbiken.

Met vier ondersteuningsstanden — Eco, Tour, Sport en Turbo — kunnen rijders schakelen tussen een lichte en constante ondersteuning voor lange afstanden, of korte en pittige boosts voor de steile klimmetjes. De motor heeft een maximaal draaimoment van 85 Nm en biedt ondersteuning tot 340% van je eigen trapkracht. In de hoogste standen neemt de motor een progressief karakter aan: hoe harder je trapt, hoe meer de motor zal teruggeve!



De GraiI:ON CF is beschikbaar zijn vanaf vandaag op canyon.com.

Gamma en prijzen

Het aanbod bestaat uit vier GraiI:ON modellen:

  • Grail:ON CF 7.0 + Grail:ON CF 7.0 WMN (€4.999)
  • Grail:0N CF 8 (€5.299)
  • GraiI:ON CF 8 eTap (€5.999) met de elektronische SRAM Force AXS eTap groep, carbon wielen en een gewicht van slechts 15,9 kg in maat M.







Foto’s: Thorsten Stefan Simak, Tino Pohlman, Canyon Bicycles