Techniek: zo reinig je de brandstofinjector van een crossmotor

Techniek: zo reinig je de brandstofinjector van een crossmotor
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De injector van uw crosser spuit rechtstreeks een brandstofnevel in de verbrandingskamer. Net als bij een carburator kan ook een injector vervuilen waardoor het spuitpatroon verstoort raakt. Er zal dus vermogenverlies optreden omdat de verbranding niet optimaal verloopt.

De kleine brandstofkanaaltjes binnen in de injector kunnen vervuilt of verstopt raken. Daarom heeft een injector af en toe een reinigingsbeurt nodig. Daarvoor is er een speciaal apparaatje van Motion Pro in de handel verkrijgbaar. Verder heb je een spuitbus injector cleaner of contact cleaner nodig. Via het apparaatje spuit je de reiniger in twee richtingen door de injector. Tijdens de tweede reinigingsbeurt spuit je de cleaner in de normale spuitrichting en kan je het spuitpatroon controleren op onregelmatigheden.

Uw reacties