Benoit Paturel en Julien Lieber kijken terug op Axel

Benoit Paturel en Julien Lieber kijken terug op Axel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De tweede internationale trainingsrace in Axel trok opnieuw ‘n sterk deelnemersveld aan in de 500cc klasse. Benoit Paturel liet na Arnhem en winst in Zwitserland zien dat hij klaar is voor het grote werk komend weekend tijdens de MXGP van Letland. De Fransman eindigde achtste in Axel -gedeeld zevende met Calvin Vlaanderen- teammaat Julien Lieber had een pechdag.

Net zoals in Arnhem was publiek niet toegelaten in Axel. De organiserende club, RES Axel en de KNMV keken wel nauwlettend toe op het eerbiedigen van de coronamaatregelen. JM Honda Racing was met hetzelfde duo afgereisd naar Zeeland aangezien Artem Guryev verkoos zijn kniekwetsuur verder te laten herstellen.

In de korte tijdstraining ’s morgens zetten Paturel en Lieber respectievelijk een 9de en 14de tijd op de tabellen. Benoit schoot vervolgens uitstekend uit de startblokken in de eerste manche. Helaas werd race één al snel afgebroken door ’n ongelukkige val van Freek van der Vlist in de start. Ook bij de herstart reageerde Paturel echter als ’n duivel uit ’n doosje.

De #6 JM Honda Racing hing bijna de volledige race in vijfde stelling maar moest in de slotronde een plaatsje prijsgeven toen Glenn Coldenhoff ‘m passeerde. Ook Lieber was goed weg. De getalenteerde Belg rondde de eerste linker als vierde maar moest al vroeg zijn race staken door een steen die de koppeling blokkeerde.


Pech bleef Julien achtervolgen want in de herneming ging hij onderuit in de start. Na een pitstop waarbij snel het koppelingshendel werd vervangen, ging Lieber weer de baan op. Meer dan uitrijden zat er niet meer in voor de JM Honda Racing rijder maar hij zette wel regelmatige top-10 tijden neer. Paturel begon opnieuw in de top vijf aan de wedstrijd. Deze keer zat hij echter iets minder in zijn ritme en moest genoegen nemen met een 9de plek, op 54 seconden van winnaar Febvre.

LEES MEER  Enduropale du Touquet achter gesloten deuren

Benoit Paturel: “In het algemeen ben ik wel tevreden. Ik had telkens een goede start en de eerste manche draaide ik vlot mee. Het gevoel was goed en ik ondervond ook geen hinder meer van pijnlijke armen. De tweede race was ietsje minder dan de eerste maar we weten wat gedaan. Regelmaat is alles, we moeten blijven werken en verbeteren. De motor was in ieder geval uitstekend en ook het team leverde prima werk. Op naar Letland!”


Julien Lieber: “Mijn starts waren vrij goed en ik voelde me ook wel oké op de motor alleen jammer dat ik zoveel pech had de afgelopen twee wedstrijden! In het begin van de tweede manche viel Seewer net voor me en ik kon ‘m niet meer ontwijken. Dan heb ik de rest van de reeks maar als training genomen met een nieuw koppelingshendel. Het is spijtig dat ik die probleempjes nu had omdat ik vooral nood heb aan wedstrijdritme. Ik ben er echter zeker van dat het wel steeds beter zal gaan en dat ik ook conditioneel sterker zal worden de komende weken.”  

Foto’s: CDS

Uw reacties