X

Edberg stijgt naar de vijfde plaats in EMX250

Met een grote glimlach op het gezicht reist Riley Racing-Yamaha terug naar Nederland. Het nieuwe team mag terug kijken op een geslaagd internationaal debuut met drie keer een vijfde plaats in het dagklassement. Tijdens de vierde wedstrijd, de derde in Kegums, van het Europees Kampioenschap 250cc wist de Zweed zelfs de eerste manche als derde over de finish te komen. De tweede manche ging het helaas mis in de eerste bocht maar toch werd de Aplinestars-geklede crosser vijfde in het dagklassement. De overwinning ging naar Thibault Benistant die de leiding in de tussenstand stevig in handen heeft.

EMX250:
Met zijn zevende kwalificatietijd is Tim niet helemaal tevreden maar dat zorgt voor extra motivatie voor de wedstrijden later op de dag. De eerste manche komt de 18-jarige crosser goed uit de start om als vijfde aan de wedstrijd te beginnen. Door een klein foutje gaat er een positie verloren aan De Wolf. Deze heeft een goed tempo te pakken en in zijn schaduw kan Tim zich ook verbeteren. Na bijna 15 minuten neemt De Wolf de leiding over en weet Tim de tweede plaats in handen te krijgen nadat de Hastenberg Racing-rijder ook snelstarter Vettik ook is gepasseerd! Het is een geweldige wedstrijd voor de crosser uit Jonkoping die na 25 minuten nog onder druk komt te staan. Benistant heeft een bijzondere eindsprint en hij weet Tim terug te verdringen naar de derde plaats.
Na de eerste manche was er geen champagne voor de Riley Racing-rijder maar dat was wel het doel na de tweede manche. De start is opnieuw goed maar in de eerste bocht in het dingen en daar gaat het mis. Tim komt ten val en moet in de achtervolging. Als een warm mes door de boter stuurt hij zich in de eerste ronde van de 39e naar de 19e plaats! Een bijzondere prestatie natuurlijk maar de Zweed wil duidelijk meer. In de vierde ronden wordt de vijftiende plaats overgenomen en dan ontstaat er een gevecht met landgenoot Gifting. Deze staat tweede in de tussenstand en beide heren sparen elkaar niet. Door dit gevecht worden er nog plaatsen goed gemaakt en waar Gifting de top tien nog binnen komt lukt Tim dat net niet. Met een elfde plaats wordt de DUELL-gesteunde crosser nog vijfde in het dagklassement. Ondanks het missen van de eerste wedstrijd in Valkenswaard stijgt de door JUMBO Supermarkten gesponsorde crosser naar de vijfde plaats in de tussenstand.

Volgende wedstrijd:
De volgende EMX-wedstrijd laat even op zich wachten, op 3 oktober gaat het kampioenschap verder op het circuit van Mantova.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eva Szabadfi Photo