X

Geen kruid gewassen tegen Dex van den Broek

Op overtuigende wijze heeft Dex van den Broek de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 65cc Kleine Wielen in Boekel gewonnen. De 10-jarige Brabander wint beide manches op ‘Circuit Bezuidenhout’ voor de 9-jarige Helmonder Sjevy Klokgieter en de uit Vroomshoop afkomstige Kay Zijlstra. Volgende week wordt de tweede wedstrijd verreden, deze wordt georganiseerd in Delfzijl.

De sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Zijlstra. Van den Broek reageert goed aan het starthek maar dan verliest hij plaatsen. Dit weet de Paez Racing-rijder snel te herstellen en vanaf de vijfde plaats stoomt hij in de eerste ronde naar de leiding. Daarna zet de crosser uit Deurne de wedstrijd naar zijn hand. Klokgieter rijdt de gehele wedstrijd op de tweede plaats voor Zijlstra. De vierde plaats is voor Keano Maris die in de tweede helft van de wedstrijd sterk komt opzetten. De top vijf wordt compleet gemaakt door de goed sturende Kenzo Jaspers op de Husqvarna. In de eerste ronde gaat het op de eerste sprong helemaal mis met Torre Vanmechgelen als grootste slachtoffer omdat hij vast onder de motor komt te zitten. Gelukkig kan hij de wedstrijd vervolgen!

De tweede manche neemt Van den Broek direct de leiding voor Jarno Jansen en Gert de Knikker die buitenom zelfs voorbij glipt aan Van den Broek! De winnaar van de eerste manche gaat in de eerste ronde onderuit en de Drent Maris neemt de leiding over. Van den Broek herstelt zich snel en hij weet zich in twee ronden van de achtste naar de eerste plaats te knokken. Klokgieter heeft geen goede start gehad maar hij weet halverwege de wedstrijd te tweede plaats in handen te krijgen. Zijlstra komt opnieuw als derde over de finish voor Maris en de Belg Vanmechgelen die zijn debuut maakt in deze klasse.

Uitslagen KNMV ONK #1; Boekel,NL:
1e manche
1. Dex van den Broek NL KTM
2. Sjevy Klokgieter NL KTM
3. Kay Zijlstra NL Yamaha
4. Keano Maris NL Yamaha
5. Kenzo Jaspers NL Husqvarna

2e manche
1. Dex van den Broek NL KTM
2. Sjevy Klokgieter NL KTM
3. Kay Zijlstra NL Yamaha
4. Keano Maris NL Yamaha
5. Torre Vanmechgelen B KTM

Dagklassement:
1. Dex van den Broek NL KTM 1-1
2. Sjevy Klokgieter NL KTM 2–2
3. Kay Zijlstra NL Yamaha 3-3
4. Keano Maris NL KTM 4-4
5. Kenzo Jaspers NL Husqvarna 5-7

Tussenstand:
1. Dex van den Broek NL KTM 100
2. Sjevy Klokgieter NL KTM 90
3. Kay Zijlstra NL Yamaha 82
4. Keano Maris NL KTM 76
5. Kenzo Jaspers NL Husqvarna 70

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NielsOomsFotografie