Herkansing voor Nathan Renkens

Herkansing voor Nathan Renkens
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de 2e manche in Valkenswaard stak Nathan Renkens met ‘n puike 13de plaats de neus aan het venster in de MX2. Tot nu toe had de KTM Belgium rijder bovendien te kampen met mindere starts. In de eerste manche op zondag was zijn reactie wèl goed weg, helaas kwam hij in de eerste bocht buiten de baan terecht…

Samen met GasGas rijder Simon Längenfelder ging Renkens rechtdoor. Nathan bezeerde bij de tuimelperte zijn rechterknie waardoor hij de manches niet kon uitrijden. De Luikenaar was echter niet de enige die in de schade deelde.


De Franse fotojournalist Pascal Haudiquert werd immers aangereden en moest voor oplapwerk (‘n gebroken neus en pijnlijk bovenlichaam) naar het medisch centrum. Onze gepassioneerde Moto Verte collega maakte echter zijn retour om het einde van de eerste MX2 race te fotograferen.  “Mijn neus zal mijn 540ste GP nog wel even met zich meedragen,” grapte Pascal. “Maar dat heeft me niet belet mijn werk af te maken!”

Voor Renkens bieden de twee manches van morgen een herkansing om het tij te keren in Letland. Ook voor supertalent Längenfelder was Kegums 1 een oefening om zo snel mogelijk te vergeten. In de GP van Nederland werd de 16-jarige Duitser één manche knap 5de.


Foto’s: ShotbyBavo, Längenfelder

 

 

Uw reacties