Herlings en Cairoli over Kegums 1

Herlings en Cairoli over Kegums 1
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Hoge bomen vangen veel wind. Na zijn sterke pre-season optreden in Axel bleef Jeffrey Herlings gisteren onder de verwachtingen met een matige 5de plaats. Ook voor Red Bull KTM collega Tony Cairoli bracht deel van het Letse triumviraat niet het gewenste resultaat. Hoe kijken de heren terug op Kegums?

Jeffrey Herlings: “Vandaag had beter gekund. Een paar slechte starts, en in de eerste manche was ik in het begin iets te langzaam. Ik kwam terug van de laatste naar de vierde plaats, maar verspilde te veel energie door zoveel  te pushen. Ik ben zeker niet tevreden, maar we zijn nu weer begonnen met racen en ik weet wat ik moet doen als we er over drie dagen weer voor gaan.”


Tony Cairoli: “Het was vandaag erg zwaar. Alles opnieuw starten na vijf maanden betekende dat het lastig zou zijn omdat we geen wedstrijdtempo hadden. Maar ik wist dat ik goed had getraind en er goed voor stond. Het enige probleem was mijn start en we zagen de gevolgen op dit circuit waar het moeilijk is om door het pak te komen. Ik voelde me erg goed om terug te keren naar de 7e plaats in de eerste manche en was blij. Ik was vastbesloten om het beter te doen in de tweede en dacht om eerlijk te zijn aan de overwinning. Ik had een betere start maar had weer problemen in de eerste bocht en werd geraakt door een andere rijder. Ik verdraaide mijn knie weer. Ik voelde me niet 100% in het begin en deed het rustig aan, maar maakte weer een fout en viel terug buiten de top dertig. Daarna heb ik geprobeerd om me te herpakken en de schade te beperken. Dit is niet het resultaat dat we wilden, maar ik zag dat veel rijders problemen hadden deze eerste wedstrijd. Er is geen reden to paniek raken maar natuurlijk willen we betere resultaten. Ik wil weer achter het hek staan en laten zien wat ik kan. Het is de laatste tijd zo belangrijk om er bij de start van de reeksen meten bij te zitten. Daar ligt in ieder geval de sleutel.”

Foto’s: JP Acevedo

Uw reacties