X

Kash van Hamond pakt de eerste overwinning!

Met twee overwinning heeft Kash van Hamond de eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap 50cc op zijn naam geschreven. De Husqvarna-rijder wist in Boekel twee keer Harry Dale voor te blijven en de Limburger Stan Pijpers (4-3) werd derde. Volgende week wordt de tweede wedstrijd verreden, deze wordt georganiseerd in Delfzijl.

Van de pole-position neemt Dale de beste start voor Van Hamond, Pijpers, Gijs van Veen en Vital Vannooten. Bij het uitkomen van de tweede bocht neemt Van Veen de derde plaats over. Vooraan probeert Dale afstand te nemen maar Van Hamond laat zie zo maar los. In de tweede ronde maakt de Future MX Team-rijder een foutje waardoor Dale afstand neemt. De voorsprong van de Judd Racing-rijder loopt op naar twaalf seconden. Van Hamond weet de achterstand beetje bij beetje weg te werken. De wedstrijd lijkt te kort voor de crosser uit Best om de aansluiting te vinden. In de laatste ronde gaat Dale in de fout en Van Hamond wint voor Dale en Van Veen. Pijpers wordt vierde gevolgd door Nelson Braakman.
De tweede manche neemt Van Hamond de beste start maar Dale komt als leider uit de eerste bocht. Nick de Jong volgt op de derde plaats voor Braakman en Timeo Mohring. Dale weet zich nu snel los te werken hij lijkt te gaan winnen halverwege de manche gaat het echt mis en de leider valt. Van Hamond neemt de leiding over en Dale sluit aan. Het is spannend en wanneer de laatste ronde begint zijn alle ogen op de leiders gericht. In dezelfde bocht als een aantal ronden daarvoor gaat Dale in de fout en Van Hamond wint ook de tweede manche voor de crosser Manchester. Pijpers doet het nu nog beter, hij komt als derde over de finish voor Daan Overveld en Stan van Beek.

Uitslagen KNMV ONK 50cc #1; Boekel,NL:
1e manche
1. Kash van Hamond NL Husqvarna
2. Harry Dale GB KTM
3. Gijs van Veen NL KTM
4. Stan Pijpers NL KTM
5. Nelson Braakman NL KTM

2e manche
1. Kash van Hamond NL Husqvarna
2. Harry Dale GB KTM
3. Stan Pijpers NL KTM
4. Daan Overveld NL KTM
5. Stan van Beek NL KTM

Dagklassement:
1. Kash van Hamond NL Husqvarna 1-1
2. Harry Dale GB KTM 2-2
3. Stan Pijpers NL KTM 4-3
4. Vital Vannooten B KTM 6-6
5. Stan van Beek NL KTM 8-5

Tussenstand:
1. Kash van Hamond NL Husqvarna 100
2. Harry Dale GB KTM 90
3. Stan Pijpers NL KTM 70
4. Vital Vannooten B KTM 70
5. Stan van Beek NL KTM 60

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NielsOomsMXFoto