Liam Everts scoort achtste plaats overall in Internationale MX2 race in Axel

Liam Everts scoort achtste plaats overall in Internationale MX2 race in Axel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Als laatste voorbereiding op de herstart van het ‘EMX’ kampioenschap, nam Liam Everts afgelopen weekend deel aan de Internationale test wedstrijd te Axel. Nadat hij de vorige internationale testwedstrijd in Arnhem deelnam op de 125cc machine, nam hij nu de start in de MX2 klasse op de zwaardere KTM 250 SX-F.

In de kwalificatie zette Liam de vijftiende tijd neer, wat degelijk kon genoemd worden in dit sterk deelnemersveld. Het was dan ook vanuit de vijftiende startpositie dat we de ‘Gerry De Haes Ramen en Deuren’ gesponsorde piloot een matige start zagen nemen. Een start die hem in de buik van het veld liet belanden. Liam bleef echter niet bij de pakken zitten en maakte al snel enkele plaatsen goed waardoor hij snel progressie maakte en wist op te klimmen. Helaas kwam de rush naar voren even tot stilstand na een ongelukkige valpartij. De door ‘VDK Autocars – Reisburo’ ondersteunde piloot kwam even in aanraking met het achterwiel van een concurrent en viel meteen terug tot de vierentwintigste plaats. Terug op de motor begon het gevecht naar voren opnieuw. Na een heuse inhaal jacht waarin dertien piloten eraan moesten geloven strandde Liam uiteindelijk knap als elfde in deze eerste manche.

De tweede manche ging van start met een heel wat betere start. Daarin zagen we Liam met zijn ‘Motorex’ gesmeerde KTM machine als zesde door de eerste bochten komen. Al snel kwam Liam echter onder druk van enkele kleppers, en enkele van hen gingen dan ook voorbij de nummer 72. Hierdoor zagen we ‘de youngster’ even terugvallen naar de negende positie. Op en rond deze positie vond Liam zijn plaatsje in de wedstrijd en ook zijn ritme. Hij maakte dan ook een inhaalbeweging voor plaats acht en vocht mee voor plaats zeven. Tot opnieuw een kleine fout tot een crash leidde. Snel hernam de door ‘TDL Group’ gesponsorde piloot zijn wedstrijd, en dit vanop de dertiende plaats. Waarom sommige op dit ogenblik net hun hoofd zouden laten hangen, wakkert deze tegenslag net het vuur aan in de EMX125 kampioenschapsleider.

In een poging om de verloren plaatsen terug in te halen, zien we Liam enkele snelle ronden neerzetten. De man in ‘Yoko’ kleren schuift op deze manier al snel op naar de elfde plaats. Daarmee is hij echter nog niet tevreden. Het is duidelijk dat het vuur vanbinnen nog niet is gedoofd voor deze manche, en plaats tien word dan ook snel een doel. Een hele tijd lijkt het een onhaalbaar doel, die tiende plaats. Toch blijft de mentaal en fysiek sterke Liam het parcours aanvallen in de hoop dichter te komen. Met nog één derde van de wedstrijd te gaan zien we plots de achterstand op plaats tien zienderogen slinken. De door ‘4Gold’ geruggensteunde KTM piloot kent nauwelijks verval in zijn rondetijden in tegenstelling tot de jongeman op plaats tien. Bij het ingaan van de laatste ronde zit Liam dan ook in ideale positie om de tiende plaats aan te vallen. Iets wat hij met succes doet, waardoor hij deze tweede manche uiteindelijk knap als tiende weet te finishen.

Met een elfde positie in de eerste manche en een tiende in de tweede manche. Scoort Liam Everts 21 punten in totaal en dat is goed voor de achtste plaats in de eindafrekening van de dag.

MX2 Resultaten Axel
Reeks 1
1. Jago Geerts – 18 Laps
2. Roan vd Moosdijk +18.988
3. Mathys Boisrame +25.081
4. Mikkel Haarup +25.767
5. Rene Hofer +42.902
11. LIAM EVERTS +1:41.955

Reeks 2
1. Jago Geerts – 18 Laps
2. Roan vd Moosdijk +14.036
3. Mathys Boisrame +34.016
4. Rene Hofer +39.332
5. Mikkel Haarup +59.764
10. LIAM EVERTS +1:54.552

Totaalresultaat
1. Jago Geerts – 50 Points
2. Roan vd Moosdijk – 44 p.
3. Mathys Boisrame – 40 p.
4. Rene Hofer – 34 p.
5. Mikkel Haarup – 34 p.
8. LIAM EVERTS – 21 p.

Foto: Gino Maes

Uw reacties