X

Liam Everts wint KNMV ONK 125cc in Boekel

Als leider in het Europees Kampioenschap 125cc was Liam Everts de favoriet voor de overwinning. De zege kwam er maar niet met een dubbelslag! Everts werd eerste en tweede op het circuit van Boekel en daarmee werd hij de winnaar. Ivano van Erp maakte indruk, hij wist Everts de tweede manche te kloppen. De Yamaha-rijder werd tweede in het dagklassement voor een andere debutant Cas Valk! Deze reed de tweede manche geweldig sterk en zag zijn inzet worden beloond met een podiumplaats. Volgende week is de tweede ONK-wedstrijd in Veendam maar omdat het EMX125 dan ook verder gaat in Italië zullen de hoofdrolspelers van vandaag dan niet aanwezig zijn.

In de eerste manche neemt Smulders de beste start voor Van Erp. In de eerste bocht gaat het voor een aantal rijders mis! Yourick den Hollander, Senna van Voorst, Frankie Melissant en Kyro Gispen ging hard tegen de grond. De laatste werd door de EHBO verzorgt, hopelijk valt de schade mee! De eerste vijftien minuten heeft Van Erp de leiding in handen maar door een foutje neemt Everts over. De Yoko-geklede crosser is als vijfde aan de wedstrijd begonnen en werkt zich beheerst naar voren. Hij wint voor TBS-KTM rijder Valk die Nikita Kucherov voor weet te blijven. Van Erp wordt vierde na zijn val voor snelstarter Smulders.

De tweede manche is het opnieuw Smulders met de beste start, de BT Racing Team-rijder wordt gevolgd door Sem de Lange en Jarno Bos. Van Erp en Everts beginnen buiten de top vijf aan de wedstrijd maar komen wel respectievelijk eerste en tweede uit de eerste ronde. Kucherov heeft in de eerste ronde Smulders van de derde plaats verdrongen maar de voormalige EMX65 kampioen komt terug! OP ruime afstand van de leider wordt hij derde voor Kucherov en De Lange. In de eerste volledige ronde heeft Everts de leiding overgenomen van Van Erp maar de Yamaha-rijder geeft niet op. Sterker nog de Ossenaar blijft de leider onder druk zetten en na bijna 20 minuten gaat Everts in de fout! Van Erp profiteert en hij wint voor Everts die wel de dagwinnaar wordt op ‘Circuit Bezuidenhout’.

Uitslagen KNMV ONK #1; Boekel,NL:
1e manche
1. Liam Everts B KTM
2. Cas Valk NL KTM
3. Nikita Kucherov Rus KTM
4. Ivano van Erp NL Yamaha
5. Scott Smulders NL Husqvarna

2e manche
1. Ivano van Erp NL Yamaha
2. Liam Everts B KTM
3. Scott Smulders NL Husqvarna
4. Nikita Kucherov Rus KTM
5. Sem de Lange NL KTM

Dagklassement:
1. Liam Everts B KTM 1-2
2. Ivano van Erp NL Yamaha 4-1
3. Cas Valk NL KTM 2-6
4. Nikita Kucherov Rus KTM 3-4
5. Scott Smulders NL Husqvarna 5-3

Tussenstand:
1. Liam Everts B KTM 1-2
2. Ivano van Erp NL Yamaha 4-1
3. Cas Valk NL KTM 2-6
4. Nikita Kucherov Rus KTM 3-4
5. Scott Smulders NL Husqvarna 5-3

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NielsOomsMXFoto