X

MON: Zeges voor Tausch en Knuiman

Tijdens de MON (jeugd) -wedstrijd op in Geldermalsen werd tevens de eerste wedstrijd verreden in de klasse MX 2 Nationalen-Inters / MX Open Inters. Op de kleigrond van circuit de Meersteeg ging de zege in de klasse MX Open Inters naar Jacky Tausch.

Na een sterke manchezege in de eerste manche had Tausch in de tweede manche het beduidend lastiger. Na een slechte start moest vanuit de achterhoede naar voren rijden. Lang leek de dagzege te gaan naar Davey Janssen, maar die kwam echter ten val halverwege de manche en moest het strijdtoneel verlaten met een schouder uit de kom. Tausch moest in de eindfase van de manche nog Bram van den Hoek en Dimitri van der Sanden voorbij laten, maar had aan de vijfde plaats genoeg om de dagzege voor zich op te eisen.

De tweede plaats was voor Bram van den Hoek. Met tweemaal een stabiele manche met in vrijwel alle ronden een rondetijd van rond de 1.45 min. kwam hij als vijfde en derde over de finishlijn. Mark Boot nam als derde plaats op het erepodium. Boot kende een slechte eerste ronde in de eerste manche maar knokte zich eveneens met constante ronden van rond de 1.45 min. terug naar de achtste plaats om vervolgens de tweede manche winnend af te sluiten.

Bij de MX 2 inters ging de zege overtuigend naar Jeremy Knuiman. Tweemaal was hij de enigste die in het spoor van de manchewinnaar bij de MX Open Inters kon blijven en wist zo overtuigend de beide manche in de MX 2 Nationalen/Inters te winnen. Loeka Thonies veroverde op gepaste afstand de tweede plaats. Met een derde plaats en een tweede plaats in de manches wist hij op basis van de tweede manche Boyd van der Voorn achter zich te houden.

Eerste manche MX 2 Nationalen-Inters /MX Open Inters:
1. Tausch, 2. Knuiman, 3. Janssen, 4. van der Voorn, 5. van den Hoek, 6. Breugelmans (Bel), 7. van der Sanden, 8. Boot, 9. Salaets (Bel), 10. Sep.
Tweede manche MX 2 Nationalen/Inters / MX Open Inters:

1. Boot, 2. Knuiman, 3. van den Hoek, 4. van der Sanden, 5. Tausch, 6. Sep, 7. Thonies, 8. van der Voorn, 9. Rutten, 10, Lucas.

Daguitslag MX Open Inters:

1. Tausch 107, 2. van den Hoek 104, 3. Boot 103, 4. van der Sanden 95, 5. Sep 84.

Daguitslag MX 2 Nationalen/Inters:

1. Knuiman 120, 2. Thonies 104, 3. van der Voorn 104, 4. Rutten 88, 5. Otten 88,

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdb,xpics