Monster Energy-YAMAHA-Wilvo over Kegums2

Monster Energy-YAMAHA-Wilvo over Kegums2
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de vierde wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MXGP was Jeremy Seewer (foto) heel dichtbij de Grand Prix zege. De Zwitser werd tweede achter Antonio Cairoli. Hier doet de Zwitser zijn verhaal over Kegums2 net als teamgenoten Gautier Paulin en Arnaud Tonus.

Jeremy Seewer:
‘’We hebben twee mooie manches gehad, ook op zondag. Ik ben heel tevreden. Ik eindigde sterk, heb een aantal mooie gevechten gehad en kwam goed terug naar een slechte start. Ik voel me goed maar van de andere kant ben ik twee keer heel dichtbij een manchezege geweest en ook vandaag kwam ik dicht bij de Grand Prix zege. Ik heb op dit verraderlijke circuit goede resultaten neergezet. Het was makkelijk om hier fouten te maken. Mijn motor werkt perfect. Er zijn nog een paar kleine dingen waar we aan moeten werken zodat we nog wat verbetering kunnen boeken en dan zijn we klaar voor de laatste wedstrijd hier in Letland.’’

Gautier Paulin:
‘’Ik heb mijn rechter vinger vorige week gebroken. Hij is nu behoorlijk opgezwollen en pijnlijk, in het bijzonder wanneer ik na een landing neer kom in de remknippen. Het is niet makkelijk maar ik zet goede rondetijden neer. Mijn startplaats was goed vandaag maar ik kwam opnieuw met Calvin Vlaanderen ten val. Toen ik weer verder ging, remde een rijder voor mij zijn motor stil. Ik raakte deze rijder en vervolgens werd ik zelf geraakt door Mitch Evans. Soms loopt het niet zoals je wilt. Ik begon als allerlaatste en werd nog dertiende. Het gevoel is goed en ik ben blij met mijn motor. Ik heb hier en daar wat pijn door alle valpartijen die ik heb gehad. Ik zal het morgen zeker voelen. Ik vind de motor fijn zoals hij is. Ik heb alles wat ik nodig heb om met de rijders vooraan mee te kunnen strijden. Ik heb de snelheid. Dit kun je zien aan de rondetijden. Ik moet gewoon de race incidenten vermijden om goede resultaten neer te kunnen zetten.’’

Arnaud Tonus:
‘’De tijdtraining verliep heel goed. Het zat allemaal dicht bij elkaar. In de laatste ronde liep alles perfect en wist ik een tweede tijd op de klok te zetten. Dit zorgde voor een goede startplaats in de beide manches. In de eerste manche pakte ik een goede start en reed ik de hele wedstrijd erg goed. Helaas maakte ik in de voorlaatste ronde een fout, wat heel jammer was. Ik stond onder druk en maakte de fout waardoor ik negende werd. Mijn start in de tweede manche was niet goed en ik heb de hele manche op een tiende plaats gereden. Het niveau is hoog. Ik moet naar de positieve punten kijken en het was nu veel beter dan vorig weekend.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties