X

Nancy van de Ven wint beide manches in Boekel

Na jaren afwezig te zijn geweest is het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Dames terug! Op het circuit van Boekel heeft Nancy van de Ven deze eerste wedstrijd van het jaar gewonnen. De Zeeuwse wist beide manches te winnen maar dat ging niet heel gemakkelijk. De tweede manche werd Shana van der Vlist nog heel gevaarlijk in de slotfase maar de Apeldoornse werd tweede. Van de Vlist (3-2) wordt dus tweede in het dagklassement voor Lynn Valk (2-3).

De eerste manche neemt Van de Ven de beste start voor Van der Vlist en Valk. In de eerste ronde weet de Nijverdalse de tweede plaats over te nemen en ondanks pijnlijke onderarmen weet ze deze positie vast te houden. Van de Ven wint met 10 seconden voorsprong op Valk en Van der Vlist wordt derde. Britt Jans-Beken verliest in de tweede ronde de vierde plaats aan TJ O’Hare en ook Amber Simons komt voorbij. Ruim in de tweede helft van de wedstrijd weet de LAkerveld Racing-rijdster zich te herstellen en ze wordt vierde voor de Australische die de top vijf compleet maakt.
Ook in de tweede manche is het Van de Ven die het veld de gehele wedstrijd aanvoert. Valk begint als tweede maar de Yamaha-rijdster ziet Van der Vlist passeren en die voert vervolgens de druk op bij leidster Van de Ven! De KTM-rijdster weet nog gevaarlijk te worden voor de meervoudige GP-winnaar! Van der Vlist moet genoegen nemen met de tweede plaats voor Valk en O’Hare. De vijfde plaats is voor Jans-Beken die van buiten de top tien heel sterk terugkomt naar de vijfde plaats.

Uitslagen KNMV ONK Dames; Boekel, NL:
1e manche
1. Nancy van de Ven NL Yamaha
2. Lynn Valk NL Yamaha
3. Shana van der Vlist NL KTM
4. Britt Jans-Beken NL KTM
5. TJ O’Hare USA KTM

2e manche
1. Nancy van de Ven NL Yamaha
2. Shana van der Vlist NL KTM
3. Lynn Valk NL Yamaha
4. TJ O’Hare USA KTM
5. Britt Jans-Beken NL KTM

Dagklassement:
1. Nancy van de Ven NL Yamaha 1-1
2. Shana van der Vlist NL KTM 3-2
3. Lynn Valk NL Yamaha 2-3
4. TJ O’Hare USA KTM 5-4
5. Britt Jans-Beken NL KTM 4-5

Tussenstand:
1. Nancy van de Ven NL Yamaha 100
2. Shana van der Vlist NL KTM 86
3. Lynn Valk NL Yamaha 86
4. TJ O’Hare USA KTM 74
5. Britt Jans-Beken NL KTM 74

Alle uitslagen zijn HIER te vinden op Speedhive. 

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #HuubMunsters