Techniek: Een heldere uitleg over de afstelling van uw vering

Techniek: Een heldere uitleg over de afstelling van uw vering
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Toegegeven, de vering van een crossmotor afstellen is niet eenvoudig. Je moet eerst al snappen waar alle termen en instellingen voor staan en dat ze ook invloed hebben op elkaar. Wat betekenen uitdrukkingen als rebound, high speed en low speed compression? En in welke situatie ga je de instellingen wijzigen?

In de video wordt alles haarfijn uitgelegd door onze collega van Vital MX. En als je zelf wil experimenteren om alle instellingen te begrijpen raden we je aan om je huidige instelling neer te schrijven en dan heel veel clicks in beide richtingen te draaien om te zien welke invloed het heeft op het rijgedrag van de motor. Het aantal clicks wordt altijd geteld vanaf de instelling waarbij de regelschroef/moer volledig is ingedraaid. Succes.

Foto: Ohlins.com

Uw reacties