Teleurstellend Kegums 2 voor JM Honda Racing

Teleurstellend Kegums 2 voor JM Honda Racing
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De tweede opeenvolgende Letse MXGP ronde was er één om vlug te vergeten voor JM Honda Racing rijders Benoit Paturel en Artem Guryev. Paturel verzamelde slechts 4 punten terwijl Guryev’s dag ontsierd werd door twee crashes.

Kegums 2 vond plaats in veel koeler weer, maar die veranderde omstandigheden vertaalden zich voor JM Honda Racing niet in resultaten. Door pijnlijke armen kwam Paturel absoluut niet uit de verf in de kwalificaties. De 26-jarige Fransman en zijn teamgenoot gingen respectievelijk als 30ste en 34ste naar de start.

Paturel maakte bij aanvang de eerste manche echter heel véél goed. Nadat hij de eerste ronde afsloot in 8ste stelling stuurde hij zijn CRF450R vervolgens naar de zesde plaats. Een top-10 score behoorde dan ook alleszins tot de mogelijkheden maar na tien minuten raakte Benoits achterrem beschadigd. Uiteindelijk kwam hij hierdoor pas als 17de over de finish.

De tweede manche draaide uit op een regelrechte beproeving voor “Benito”. Opnieuw produceerde hij een degelijke start in de top-10. Wat Paturel ook probeerde hij vond echter nooit een goed ritme en eindigde op een erg teleurstellende 21ste plaats.

Door een recente knieblessure en weinig rijtijd voorafgaand aan Kegums 1 wist Artem Guryev wist altijd al dat de Letse opener bijzonder zwaar zou zijn. De vastberaden Rus was er echter op gebrand om in zijn tweede GP van het seizoen vooruitgang te boeken. Helaas Artem’s dag bemoeilijkt door een crash in de start van de eerste manche en een grote tuimelperte in race twee.

Het team van Jacky Martens bereidt zich nu voor op de laatste wedstrijd in Kegums om het Letse drieluik sterk af te sluiten.

LEES MEER  VIDEO: film “The Dirty Dozen” komt uit op 15 december

Benoit Paturel: “Dit was gewoon een heel grote ontgoocheling. De eerste manche begon vrij goed, zeker gezien mijn ronduit slechte kwalificatie. Het zag er aanvankelijk goed uit, maar we hadden gewoon pech dat ik na een tiental minuten zonder achterrem verder moest. In de tweede manche kon ik jammer genoeg de juiste flow en snelheid niet vinden. Absoluut niet waar ik en het team zo hard voor werken, maar we blijven er voor gaan en doen er zondag alles aan om hier goed te eindigen.”

Artem Guryev: “Bij de start van de eerste race crashte ik samen met Alessandro Lupino, daarbij beschadigde ik de voorrem en het voorwiel. Daarna kon ik niet veel meer doen dan ervaring opdoen en meer leren over het circuit voor de tweede manche. In de laatste wedstrijd kwam ik in de openingsronde in de lucht in aanraking met Tanel Leok en ging er hard af toen ik bij de landing dwars stond over twee sporen heen. Ik bezeerde mijn hoofd, knie en hand, maar wist de race toch als 28ste uit te rijden.”


Foto’s: Honda Pro Racing / shotbyBavo

Uw reacties