Van de Moosdijk en Boisrame op het GP-podium

Van de Moosdijk en Boisrame op het GP-podium
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na vijf maanden ging het FIM wereldkampioenschap MX2 eindelijk verder in Letland. Met drie wedstrijden in acht dagen beloofd het een zware week te worden maar het F&H Kawasaki MX2 Racing Team is goed aan deze ‘triple’ begonnen. Tijdens de derde GP van het seizoen mochten Roan van de Moosdijk en Mathys Boisrame op het podium klimmen. De 19-jarige Roan werd tweede en vierde tijdens de manches, daarmee werd hij tweede overall. Zijn Franse teamgenoot werd vierde en derde tijdens de manches over 30 minuten en twee ronden. Dat resultaat leverde Mathys een derde plaats op in het dagklassement. Mikkel Haarup wist alleen de eerste manche te scoren, de Deen werd daarin negende. De overwinning ging naar Tom Vialle die het kampioenschap ook leidt.

1e Manche
Op zondagmorgen heeft Mathys de beste trainingstijd neer gezet en hij mag vanaf de pole-position vertrekken voor teamgenoot Roan die een tweede tijd op de klokken wist te zetten. De KX250F-rijders sprinten naar de eerste rechterbocht en beide komen ze in de top vijf voor de eerste keer voorbij aan de pits. Roan komt achter Vialle en Geerts als derde uit de eerste ronde gevolgd door zijn Franse collega. Wanneer Geerts in de tweede ronde ten val komt klimmen Roan en Mathys naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Deze tweede positie geeft de 19-jarige Roan niet meer uit handen en de Brabander en het team is zeer tevreden met zijn optreden. Mathys moet halverwege de wedstrijd een positie toe geven maar met de vierde plaats kijkt hij ook zeer tevreden terug op de eerste GP manche na vijf maanden! Mikkel is als tiende aan de wedstrijd begonnen en hij vecht twee ronden met Geerts om de negende plaats. De Deen passeert de Belg na ruim tien minuten maar dan komt Ostlund opzetten. Ruim in de tweede helft van de wedstrijd weet Mikkel het tempo te verhogen en hij komt terug bij Ostlund wat voor een spannende finale zorgt. De Leatt-geklede crosser probeert alles om de achtste plaats weer in handen te krijgen maar dat lukt net niet.

2e Manche
Ook tijdens de tweede manche komen de Motul-gesmeerde Kawasaki’s goed uit de start. Mathys lijkt zelfs de ‘holeshot’ te pakken maar dat weet Vialle nipt te voorkomen. In de derde ronden moet Mathys de tweede manche afstaan aan Geerts die niet veel later de leiding pakt. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wordt het nog spannend wanneer de 22-jarige Mathys de aansluiting terug vind bij leiders Geerts en Vialle. Een klein foutje zorgt ervoor dat deze aansluiting verloren gaat en de Fransman wordt keurig derde. Roan is als vijfde aan de wedstrijd begonnen en nadat Fernandez in de fout gaat kan de Eindhovenaar een positie goed maken. Deze vierde plaats zorgt ervoor dat Roan tweede wordt in het dagklassement voor zijn teamgenoot Mathys! Een geweldige prestatie voor het Zuid-Hollandse team en hun rijders. De wedstrijd van Mikkel verloopt helaas wat minder goed. De Deen knokt met de Australier Crowford om de tiende plaats maar een valpartij speelt hem parten. De 18-jarige raakt helaas buiten de punten maar komt toch nog als 25e over de finish.

Volgende wedstrijd:
Komende woensdag gaat dit kampioenschap verder en dan wordt er opnieuw gereden op het circuit van Kegums.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers

Uw reacties