X

Van de Moosdijk en Boisrame op het podium in Axel!

Vorige week stond Roan van de Moosdijk op het podium in Arnhem. Afgelopen weekend werd de Kawasaki-rijder in Axel vergezeld door teamgenoot Mathys Boisrame. De Brabander werd beide manches tweede voor zijn Franse teamgenoot. Mikkel Haarup werd vijfde in het dagklassement.

1e Manche
In de eerste manche neemt Mikkel een goede start. De Deen komt als vierde uit de start voor teamgenoot Mathys. Roan heeft zich als tweede gekwalificeerd en hij komt nipt in de top tien uit de start. De 19-jarige crosser kan snel het juiste tempo pakken en hij werkt zich snel naar de derde plaats. In de derde ronde neemt Roan de tweede plaats over van Mathys. De leiding is in handen van Geerts. Hij heeft al snel een mooie voorsprong te pakken en deze geeft hij niet uit handen. Roan rijdt de snelste wedstrijdronde en hij wordt tweede voor Mathys en Mikkel komt als vierde over de finishlijn.

2e Manche
De tweede manche weet het trio KX250F-rijders ook heel goed voor de dag te komen. Roan kan als tweede over de finish komen. De regerend EMX250 kampioen weet ook de snelste wedstrijdronde op de computer van de wedstrijdleiding te zetten. Mathys wordt opnieuw derde en Mikkel komt nu na een kleine val als vijfde over de finish. Roan en Mathys klimmen op het podium van RES Axel, Mikkel wordt vijfde achter Rene Hofer met gelijke punten.

Volgende wedstrijd:
Aanstaand weekend is de herstart van het WK Motocross in Letland. Dan worden er drie Grand Prix verreden in acht dagen op het circuit van Kegums.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers