X

Voorbeschouwing KNMV ONK Motocross 2020

Het laatste weekend van augustus en het ONK Motorcross gaat eindelijk beginnen! Er is heel veel werk verzet door de KNMV en de organisatoren om in ‘Het Jaar van de Corona’ toch een competitie te kunnen rijden. De eerste wedstrijd wordt verreden op het ‘Circuit Bezuidenhout’ en wij kijken vooruit naar deze wedstrijd bij MC Boekel.

Dames:
Na een paar jaren afwezigheid keren de dames terug bij de KNMV. Maar liefst 28 rijders hebben zich aangemeld voor dit kampioenschap. Nancy van de Ven is natuurlijk topfavoriet maar de Zeeuwse kan zich geen grote fouten veroorloven! Andere dames die zonder twijfel goed voor de dag komen zijn Shana van der Vlist, Lynn Valk, Britt Jans-Beken, Amber Simons en Britt van der Werff. Verder zien wij ook ‘oude bekenden’ zoals Britt van der Wekken, Marielle de Mol en Nicky van Wordragen vooraan strijden.

250cc:
Het gehele kampioenschap rijden zit er niet in voor het F&H Kawasaki MX2 Racing Team maar in Boekel zijn ze er alvast wel bij. En op volle sterkte want Roan van de Moosdijk, Mikkel Haarup en Mathys Boisrame komen naar het Brabantse circuit. Met drie podiumplaatsen tijdens de laatste drie GP-wedstrijden is Van de Moosdijk natuurlijk de favoriet maar de Eindhovenaar zal niet het achterste van zijn tong laten zien. Voor Riley Racing-Yamaha komt EMX250-rijder Tim Edberg met zijn teamgenoot Nick Horsten. Verder kijken wij uit naar de debutanten Dave Kooiker, Kjell Verbruggen, Jens Walvoort en Rob van de Veerdonk. Het zal een zware strijd worden want er hebben zich maar liefst 128 rijder gemeld voor deze klasse. Wie zich specifiek voor Boekel inschreef is ons helaas niet bekend.

500cc:
Door het ontbreken van Lars van Berkel -hij gaat zich richten op de Franse strandraces- is Micha Boy de Waal de favoriet voor de titel. De Brabander is snel maar soms ook wel eens te wild. Er staan weinig wedstrijden op het programma dus één mindere of een nul-score kan veel schade berokkenen op mogelijke titelkansen. Dit geeft Rene de Jong ook mogelijkheden om goed te scoren, de Noord-Hollander is een debutant maar hij kan voor een verrassing zorgen. Dat geldt ook voor Michael Hool die terug is van weg geweest. Michael heeft de motor even aan de kant gezet maar filmpjes tijdens trainen geven aan dat hij het zeker nog niet verleerd is! Of hij dat ook kan laten zien tijdens wedstrijden is afwachten. Andere snelle mannen die wij hoog zien eindigen zijn Kay Ebben, Lars Griekspoor en Luca Nijenhuis. Ook tweevoudig Europees kampioen Nick Kouwenberg zou opnieuw zijn opwachting maken in Boekel!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie