X

Belgische droomstart in WK Enduro, tweede zege Damiaens!

In de EnduroGP domineerde wereldkampioen Steve Holcombe (Beta) de debatten. De Britse krachtpatser won immers beide dagen, telkens voor zijn teammaat Brad Freeman. Ook de Belgen zorgden in het Franse Requista voor vuurwerk. Antoine ‘Minimax’ Magain eindigde na zijn 5de plaats op zondag zelfs 4de in de E1. Bravo Antoine!

Maar vaandeldrager Magain was lang niet alleen. In de Junior E2 bezetten Matthew Vanoevelen en Erik Willems (allebei Husqvarna Belgium) respectievelijk de 5de en 8ste plaats. In de World Cup Open en World Cup Open viertakt herhaalde Dietger Damiaens (Dam KTM) zijn sterke staaltje van dag 1. Dietger won opnieuw voor landgenoot Mathias Van Hoof.


Damiaens toonde zich na afloop uiteraard erg tevreden over de vooruitgang die hij de voorbije weken boekte. Voor Van Hoof werd het een podium met een asterisk. Mathias zat immers nooit echt goed in zijn ritme in Frankrijk,  maakte te veel fouten en lag meer tegen de grond dan hem lief was. In die omstandigheden tweede worden, is niet verkeerd! Ook de Vlaamse youngster van het Belgische internationale enduro-gezelschap, Mika Vanderheyden, zorgde gisteren voor bevestiging. Mika eindigde respectievelijk 9de en 10de en liet in enkele specials zien dat er zeker meet in zit.

Komend weekend zijn er bovendien al nieuwe kansen. In het Italiaanse Spoleto (Umbria) vindt dan al de tweede GP van het seizoen plaats. In totaal telt het WK Enduro 2020 vier rondes. De hoogtepunten van de tweede dag van de EnduroGP van Frankrijk zie je hier:

Foto: Fred Ccy