Coldenhoff en Monticelli over Faenza3

Coldenhoff en Monticelli over Faenza3
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De derde Grand Prix in acht dagen op het circuit van Faenza verliep niet vlekkeloos voor Standing Construct GasGas Factory Racing. Glenn Coldenhoff en zijn teamgenoot Ivo Monticelli doen hier hun verhaal over de wedstrijd op het Crossodromo Monte Coralli.

Glenn Coldenhoff: ‘’De dag begon goed en er waren een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de baan om het allemaal iets anders te maken dan woensdag. In de tijdtraining stond ik lang op een vijfde plaats en sloot de sessie uiteindelijk af als zesde. In de eerste manche pakte ik geen goede start en het koste mij vervolgens veel energie om naar voren te komen. In de tweede manche was mijn start vele malen beter en kwam ik op een achtste plaats uit de eerste bocht. Vervolgens werkte ik mijzelf op naar een vijfde plaats. Het heeft mij teveel tijd gekost om Prado te passeren maar het was moeilijk om teveel te pushen op dit gladde circuit. Ik ben niet tevreden met de resultaten maar daarnaast ook niet teleurgesteld. Ik blijf hard werken en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Mantova.’’

Ivo Monticelli: ‘’Het is een zware week voor mij in Italie. Ik ben kapot door mijn buikgriep. Ik voelde me vanochtend beter maar toen verdraaide ik mijn enkel in de training. Ik moest de enkel in laten tapen voor de wedstrijd en daarom was het moeilijk om op de limiet te rijden. Ondanks dit was mijn eerste manche oke. Ik eindigde op een vijftiende plaats na een mooi gevecht met Calvin Vlaanderen en daar was ik tevreden over. In het begin van de tweede manche deed ik mijn enkel opnieuw pijn in een spoor en daarna kwam ik ten val. Ik miste net de punten en dat was moeilijk voor mij. Ik heb nu twee weken om te herstellen en ik zal er alles aan doen om in Mantova 100 procent fit te zijn.’’

Door: Steven van Kempen/KEMC
Foto: GasGas

Uw reacties