Dani Hoffard begint met volle score

Dani Hoffard begint met volle score
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen zondag mochten dan ook de NK Quads beginnen aan hun wedstrijden voor 2020. Op circuit de Witte Ruysheuvel te Oss was het Dani Hoffard die het seizoen begon met twee manchezeges en de daarbij behorende dagzege. De tweede plaats was voor Gymano Besems, die als enigste beide manches in de buurt wist te blijven van Hoffard. Mike Koolhaas verloor deze dag vooral terrein bij de starts, maar knokte zich tweemaal naar de derde plaats in de manches en mocht plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium. De top 5 werd compleet gemaakt door Luc van Lenning en Dennis Jansen.

Eerste manche
In de eerste manche was het Hoffard die na één ronde als eerste doorkwam voor Daan van Campen, Mike Verboven, Gymano Besems en Jan van der Spek. Hoffard bouwde al snel een voorsprong en het waren Gymano Besems en Mike Koolhaas aan een opmars bezig waren en naar drie ronden als tweede en derde doorkwamen. Van Campen en Verboven moesten langzaam maar zeker terrein prijsgeven en zagen Luc van Lenning en Dennis Jansen hun plaats in de top vijf overnemen. Vooraan was de voorsprong van de beginfase die Hoffard had opgebouwd beslissend en hij wist de manche winnend af te sluiten. Ondanks een sterke tweede deel van de manche bleven Besems en Koolhaas op acht en elf seconden steken en kwamen als tweede en derde over de finish. Ruim daarachter maakten Van Lenning en Jansen de top vijf compleet.

Tweede manche
Het was nu Gymano Besems die de kopstart had en hij kreeg gelijk achter zich Hoffard. Jansen kende nu een betere start en kwam als derde door voor Van Campen en Van Lenning. In de derde ronde was het dan toch weer Hoffard die de leiding overnam van Gymano Besems. Van Campen leek evenals in de eerste manche bezig aan een terugval en zag Van Lenning en Koolhaas aan zich voorbijgaan. Het duo opende de jacht op de derde plaats van Jansen en wisten enkele ronden later ook Jansen te passeren. Vooraan bood Gymano Besems sterke weerstand aan Hoffard en wist in zijn buurt te blijven. Hoffard wist Besems echter achter zich te houden en won opnieuw de manche. Ruim achter dit duo kwam koolhaas opnieuw als derde over de finish voor Van Lenning. Jansen wist zijn vijfde plaats niet vast te houden en zag in de voorlaatste ronde Van Campen zich terug knokken naar de vijfde plaats.

Uitslag eerste manche NK Quads Oss:
1. Hoffard, 2. Gymano Besems, 3. Koolhaas, 4. van Lenning, 5. Jansen, 6. Keunen, 7. van Wee, 8. van Campen, 9. Verboven, 10. Winsten Besems.

Uitslag tweede manche NK Quads Oss:
1. Hoffard, 2. Gymano Besems, 3. Koolhaas, 4. van Lenning, 5. van Campen, 6. Jansen, 7. Jan van der Spek, 8. Meertens, 9. Verboven 10. Winter.

Dagklassement NK Quads Oss:
1. Hoffard 200, 2. Gymano Besems 190, 3. Koolhaas 182, 4. van Lenning 176, 5. Jansen 171, 6. van Campen 169, 7. Keunen 165, 8. Verboven 164, 9. Meertens 162, 10. Winter 161.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties