Dylan Walsh zet MXGP leerschool verder

Dylan Walsh zet MXGP leerschool verder
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In de derde en laatste ronde op het heuvelachtige Monte Coralli-circuit moesten de beste motorcrossers ter wereld andermaal aan de bak in bloedhete omstandigheden. Dylan Walsh onderstreepte in de vierde MXGP-deelname van zijn carrière zijn potentieel met een geïnspireerde openingsrace. Omdat de tweede manche niet volgens plan verliep, moest Walsh finaal wel genoegen nemen met een 19e plaats.

Het 22-jarige talent zette zijn dag goed in. Na de achtste tijd in de vrije training liet hij de twintigste tijd optekenen in de tijdtraining, zijn beste MXGP kwalificatieresultaat tot nu toe. Dat de JM Honda CRF450R en Walsh een te duchten combinatie vormen in de start zagen we al eerder. In de eerste manche knalde Dylan zichzelf ei zo na naar de kopstart. Als tweede kwam de Nieuw-Zeelander over de holeshotlijn, vlak achter Jorge Prado. Hoewel hij bij het uitkomen van de bocht naar buiten werd geduwd, kon Dylan bijna de helft van de moto aan een top-10 tempo afwerken. Walsh eindigde na 30 minuten plus twee ronden uiteindelijk 17de.

Reeks 2 kwam niet op gang zoals Walsh dat wilde. De Britse MX2-kampioen ging echter meteen in de aanval en klom van achteraan in het veld op naar de 15de plaats. Helaas eindigde zijn tweede manche voortijdig door een valpartij waarbij de motor beschadigd raakte. Iedereen was het er dan ook over eens dat er meer had ingezeten dan zijn 19de positie in het dagklassement, maar de spectaculaire MXGP rookie trok deze week zeker de aandacht en Faenza was opnieuw een bemoedigende stap op een zeer specifiek hard en verraderlijk circuit.Ook Artem Guryev sloot zijn laatste Faenza wedstrijddag positief af. De sympathieke Rus verbetert GP na GP en bereikte vandaag zijn beste resultaat van het seizoen. Hij eindigde 26ste in e eindstand, na 24-25 finishes in de reeksen.Het MXGP-wereldkampioenschap gaat op 27 september verder in Mantova, Italië, waar JM Honda Racing begint aan de derde triple header van het grillige 2020 WK seizoen.

Dylan Walsh: “Dit was naar mijn gevoel een stap in de goede richting. Ik had een hele goede start in de eerste reeks en kon heel lang aansluiten bij de jongens in de top-10. Ik deed een aantal goede inhaalmanoeuvres en ik reed redelijk goed mee in het hoge tempo. Omdat het MXGP niveau zo hoog is, werd ik tegen het einde een beetje moe en eindigde ik als 17de. Bij de start van de tweede reeks ging de rijder links van me iets te vroeg waardoor ik zelf wat uit mijn lood was geslagen. Ik werkte me op tot de 15de plaats toen ik crashte en mijn motor vast kwam te zitten in de omheining. Het kostte me zoveel tijd om de motor er uit te halen dat ik al een ronde achter lag toen ik weer verder kon, waarop ik besloot binnen te komen.”

Artem Guryev: “We hebben een paar dingetjes op de motor veranderd die zeker hielpen om een beter gevoel te krijgen en mijn rijstijl te verbeteren. Ik had helaas geen geluk met mijn starts vandaag, dat maakte het natuurlijk nog moeilijker. Ik ging echter door en werd zo 24ste in de eerste manche. Maar in de eerste ronde van de tweede race kwam ik ten val terwijl ik in een duel was verwikkeld met een aantal andere rijders. Fysiek ben ik nog steeds bezig met een inhaalbeweging, maar het wordt in ieder geval steeds beter. Ik ben blij dat ik weer helemaal blessurevrij ben, zodat we goed kunnen beginnen met de voorbereiding van Mantova.”

Foto’s: CDSimages

Uw reacties