X

Faenza III laat KTM Diga Junior Racing met bittere nasmaak achter

Door ‘n handkwetsuur die hij in de eerste wedstrijd op de Crossodromo Monte Coralli opliep, moest Florian Miot vorige dinsdag proberen de schade te beperken. Nu deze blessure bijna was vergeten, verstuikte de getalenteerde Fransman zijn enkel tijdens de tijdenstraining.

Met een tiende plaats tijdens de vrije training -op iets meer dan een halve seconde van de top-5 liet Florian zien dat hij er zien in had. Halfweg de kwalificatiesessie liep het echter verkeerd. De KTM Diga Junior Racing rijder zette toch aan in de eerste manche waarin hij van de 24ste naar de 11de plek reed. Doordat hij zijn enkel opnieuw raakt moet Miot genoegen nemen met de 20ste plaats, goed voor één kampioenschapspunt.


Na een slechte start probeert Florian zich zo goed mogelijk te weren in de herneming. Na zeven ronden verlaat hij echter de wedstrijd. In de tussenstand zat Miot nu na vier ronden 16de in het kampioenschap. Daniel  Volovich zette ’s morgens de 38ste tijd neer en legde in de eindstand beslag op de 35ste positie (30-32)

Ook de Wit-Rus Daniel Volovich boekte tijdens de midweek vooruitgang. Volovich wist zich nu wel te kwalificeren en eindigde 33ste.

Florian Miot: “Wat een teleurstellende dag. Dit was niet hoe ik mijn week in Faenza wilde afsluiten. Zeker omdat het gevoel in mijn hand ondertussen wel oké was. Dat ik mijn enkel nog een tweede keer raakte na die zware verstuiking ’s morgens was er helaas teveel aan.”

Daniel Volovich:  “De eerste manche was beter dan wat ik hier voordien had laten zien maar natuurlijk moeten we nog hard werken voor de resultaten die we willen. In de tweede reeks had ik een slechte start en daarna kwam ik al vroeg in de wedstrijd ten val. Daardoor raakte ik helemaal uit mijn ritme. We gaan er nu hard tegenaan op training om zo sterk mogelijk voor de dag te komen in Italië en België.”

Foto’s: Eric Laurijssen