Grote Belgische inbreng EnduroGP Frankrijk

Grote Belgische inbreng EnduroGP Frankrijk
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Eind volgende week start het WK EnduroGP in het Franse Requista. De sterke prestaties van Antoine Magain (introfoto) en Matthew Vanoevelen hadden Mathias Van Hoof  vorig jaar al geprikkeld om in de nieuwe World-cup open klasse te starten. Voor Requista hebben zich maar liefst 12 Belgische rijders aangemeld!

Bovenop Magain, Vanoevelen en Van Hoof staan immers nog 9 andere Belgen op de startlijst van de eerste GP. Ongezien veel  al zal het ontbreken van nationale wedstrijden daar niet vreemd aan zijn, maar toch. Dat iedereen hongerig is naar wedstrijden spreekt voor zich. Maar de resultaten van de voorbije maanden en de puike prestaties van de Belgen tijdens de ISDE vorig jaar bevestigen de stijgende lijn.

Erik Willems in actie mét koplamp

“Je mag gerust stellen dat enkele jongens volgende week met ambities mogen starten, “legt ISDE teammanager Wim Vanderheyden uit. “Tijdens de eerste twee wedstrijden van het hoog aangeschreven Italiaans kampioenschap behaalde Antoine Magain (Sherco Factory Racing)  tijdens 3 van de 4 wedstrijddagen het podium in de E1. Daarmee bewijst Antoine dat de overstap van de Junior categorie naar de grote jongens geen probleem zal zijn. Meer nog, eerlijk gezegd verwacht ik dat hij gewoon meedoet met de top 3!”

Ook Matthew Vanoevelen (Husqvarna Belgium) heeft de afgelopen jaren meermaals bewezen dat hij de snelheid en techniek heeft om met de top van de junior klasse mee te doen. Dat liet ook hij in Italië zien. “Als Matthew regelmaat krijgt in zijn prestaties krijgt, is alles mogelijk,” verduidelijkt Vanderheyden.

Erik Willems boekt vooruitgang

Ook ex EMX300 topper Erik Willems (Husqvarna Belgium) was in Italië aan het werk. Hij  liet zien dat zijn vele en gerichte trainingen van de afgelopen maanden vruchten afwerpen. “Zowel in de crossproeven als in de enduro-tests liet hij mooie dingen zien, legt Vanderheyden uit.  “Zijn werkpunt blijven echter de X-treme tests. Daarom is hij al een weekje vroeger richting Frankrijk vertrokken om er dit weekend de eerste proef van het nationaal kampioenschap af te werken. Mijn verwachtingen zijn dat hij voor het seizoenseinde minstens één maal op het podium staan. Volgend jaar  zou hij dan vol voor de winst kunnen gaan in de EnduroGP junior klasse.”

Podium voor Mathias Van Hoof in Beauvois

Mathias Van Hoof (Husqvarna Belgium) mag na zijn sterke prestaties van vorig jaar met de ambitie starten om vol voor de winst te gaan in de open viertakt klasse!

Dietger Damiaens verruilt MX voor enduro!

In navolging van Erik Willems koos Dietger Damiaans nu ook voor Enduro. De ex Belgisch kampioen motorcross brengt als troef een grote basissnelheid mee. Wim Vanderheyden: “Het zal voor Dietger nu zaak zijn geduldig te blijven en stap per stap de stiel te leren en vorderingen te maken in de x-treme proeven . Als hij het hele programma afwerkt, zie ik ook hem hem hoge ogen gooien voor het einde van het seizoen.

Een volledig Belgisch podium tijdens de enduro van Beauvois in Frankrijk: vlnr Vanoevelen, Willems en Damiaens!

Verder is ook de jonge Mika Vanderheyden van plan om het hele kampioenschap te betwisten om snelheid en ervaring op te doen op internationaal niveau. Ook hij treedt aan in de open 4 takt klasse. Naast Mathias Van Hoof, Dietger Damiaens en Mika Vanderheyden treden ook Ludovic Bral, Kevin Thomas, Dorian Tourneur, Florian Tichoux, Martin Valenduc en Quentin Vinken aan in de World Cup klasse in Frankrijk.

Foto’s:  CC Pictures, IG Erik Willems & Dietger Damiaens

Uw reacties