X

Hakon Osterhagen scoort ook niet in Faenza 3.

Ook de derde wedstrijd in Faenza heeft Hakon Osterhagen geen punten opgeleverd voor het Europees Kampioenschap 125cc. De Noor werd tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen begin maar keurig vierde. Tijdens de ‘triple’ wedstrijden in Faenza verliepen de wedstrijden moeizaam. De KTM-rijder zakt in de tussenstand terug naar de twintigste plek, Andrea Bonacorsi won alle wedstrijden en staat ruim aan de leiding in de tussenstand.

EMX125:
De eerste manche begint goed voor Hakon die omstreeks de tiende plaats aan de wedstrijd lijkt te beginnen maar dan raakt de FXR-geklede crosser betrokken met een valpartij met nog drie rijders. Het kost veel tijd om de wedstrijd voort te zetten maar Hakon kan toch verder en knokt zich terug naar de 27e plaats.
De start van de tweede manche is helaas minder goed en Hakon komt als 25e uit de eerste volledige ronde. Er worden twee plaatsen goed maakt maar dan wil hij iets te veel met een val als gevolg. De 6D Helmets gesteunde crosser komt van de 32e plaats terug naar de 21e maar dat levert helaas net geen punten op.

Volgende wedstrijd:
Het Europees Kampioenschap 250cc gaat op 26 september verder in Mantova. Op 3 oktober komt het EMX125 daar ook in actie.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen