Jeremy Van Horebeek Frans Elite MX1 kampioen!

Jeremy Van Horebeek Frans Elite MX1 kampioen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Door WK verplichtingen voor Jeremy Van Horebeek (SR Honda Motoblouz) leek het alsof hij geen aanspraak zou kunnen maken op de Franse titel. Dat was echter zonder rekening te houden met de FFM regel die schrapresultaten toelaat! Zo is ‘The Jerre’ toch de Franse Elite MX1 kampioen van 2020 voor uittredend kampioen Maxime Desprey (GSM Dafy Michelin Yamaha).

Hoewel Van Horebeek Castelnau de Levis miste, drukte hij wel degelijk zijn stempel op het kampioenschap. Jeremy domineerde de eerste ronde in Magescq en was vandaag de regelmatigste (2-2) in Rauville. Voor Desprey, die vandaag tweede werd, was de afloop van het kampioenschap een koude douche.


Met vier punten voorsprong op Milko Potisek ging leider Maxime Desprey immers de finale van de verkorte 24MX Tour in. Consternatie in de eerste bocht als de kampioenschapsleider valt samen met o.m. Valentin Teillet. Door die valpartij  kreeg Pichon Zachary vrij spel voor de holeshot. De zoon van tweevoudig wereldkampioen Mickael Pichon wordt kort bij gevolgd door Milko Potisek en Jeremy Van Horebeek.

Pijnlijke knie Van Horebeek

Na tien minuten gaat Zach echter in de fout waardoor Potisek de leiding overneemt en de klus afmaakt. Van Horebeek wordt tweede ondanks een steen die ‘m keihard op de knie raakt en zijn brace beschadigd!

Gedurende anderhalve ronde neemt ‘the Jerre’ gas terug om zich op het einde -met Soubeyras achter zich- te herstellen. Hoewel hij zonder voorrem verder moest na zijn val sleepte Desprey dankzij een sterke inhaalrace alsnog een vijfde plaats uit de brand, na Soubeyras en Clermont.


Dat Desprey nog een indrukwekkende tweede manche reed waarin hij Van Horebeek met meer dan 13 seconden voorsprong klopte, mocht niets meer baten. Van Horebeek kreeg voor zijn twee gemiste manches in Castelnau immers twee maal 24 punten. Sowieso was het dus erg moeilijk voor de ex Gebben piloot om z’n titel te prolongeren! Zonder schrapresultaten was hij wel kampioen geweest voor Milko Potisek.

24MX Tour MX1 Race 1
1. Milko Potisek, 2. Jeremy Van Horebeek, 3. Cedric Soubeyras, 4. Jason Clermont, 5. Maxime Desprey, 6. William Dho, 7. Sebastien Perez, 8. Zach Pichon, 9. Charles Lefrançois, 10. Thomas Do

24MX Tour MX1 Race 2

1.Maxime Desprey, 2. Jeremy Van Horebeek, 3. Zach Pichon, 4. Cedric Soubeyras, 5. Jimmy Clochet, 6. Jason Clermont, 7. Thomas Do. 8. William Dho, 9. Sebastien Perez, 10. Charles Lefrançois,

24MX Tour Rauville Totaalstand MX1

 1. Jeremy Van Horebeek 44 ptn, 2. Maxime Desprey 41, 3. Cedric Soubeyras 38, 4. Zach Pichon 33, 5. Jason Clermont 33, 6.  Milko Potisek 31, 7.  William Dho 28, 8. Sebastien Perez 26, 9. Thomas Do 25, 10. Charles Lefrançois 23

24MX Tour eindstand MX1
1. Jeremy Van Horebeek 44 ptn, 2. Maxime Desprey 41, 3. Cedric Soubeyras 38, 4. Zach Pichon 33, 5. Jason Clermont 33, 6.  Milko Potisek 31, 7.  William Dho 28, 8. Sebastien Perez 26, 9. Thomas Do 25, 10. Charles Lefrançois 23

Foto’s:
Mediacross/MX July-Kevin François

Uw reacties

Ook te lezen

 • Tim Gajser: in de race om de titel telt elk punt

  Tim Gajser: in de race om de titel telt elk punt

  De Sloveen had nog een comfortabele marge van 28 punten toen hij afreisde naar Riola Sardo maar moest lijdzaam toezien hoe die voorsprong in rook opging. Het was een moeilijk …
 • Jenairo Beerens tevreden met optreden

  Jenairo Beerens tevreden met optreden

  De EMX65 finale van Jenairo Beerens is goed verlopen. De Limburger werd vijfde op het zandcircuit van Riola Sardo! De KTM-rijder werd vijfde en zevende tijdens de manches. De overwinning …
 • Van der Mierden pakt zijn derde op een rij

  Van der Mierden pakt zijn derde op een rij

  Zonder twijfel is Sven van der Mierden de man in vorm. Na Eersel en Harfsen heeft de GasGas-rijder ook de wedstrijd in Reusel gewonnen. De Brabander wist beide manches te …
 • Eerste zege Fredriksen met Riley Racing

  Eerste zege Fredriksen met Riley Racing

  De eerste overwinning voor Hakon Fredriksen en Riley Racing-Yamaha is een feit. De Noor (foto) werd op het circuit van Reusel tweede en eerste. Daarmee won hij het dagklassement Rick …