Job Smits verrassende winnaar in Berghem!

Job Smits verrassende winnaar in Berghem!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Eindelijk konden de quadrijders een plaats uitzoeken achter het starthek en dat leverde een verrassende winnaar op. Niet Mike van Grinsven of Joe Maessen en ook niet Ricardo Phoelich werd de uiteindelijke winnaar. Het was Job Smits die voor de eerste maal niet alleen een podium wist te pakken, maar er zelfs vandoor ging met de winst en Joe Maessen achter zich hield. De derde plaats was voor Rick Haverdil.

Eerste manche
Het was de niet fitte Mike van Grinsven die er als snelste vandoor ging met direct achter hem Joe Maessen. Van Grinsven en Maessen namen snel een kleine voorsprong en werden gevolgd door Phoelich, Smits en Haverdil. Hiermee bleek achteraf dat de eerste vijf posities al ingenomen waren. Maessen zette van Grinsven nog wel zwaar onder druk, maar de deur naar de koppositie bleef gesloten. Met de wetenschap dat van Grinsven zeker niet fit was leek het wachten op het moment dat hij het tempo moest laten zakken. Echter zover kwam het niet. Door een Crash van Kelly Verbraeken werd de manche afgevlagd met een rode vlag voordat de helft van de manche verreden was. Er werd verwacht dat volgens de reglementen er een herstart zou komen echter de wedstrijdleiding besloot onder andere wegens tijdgebrek anders. Geen herstart en de manche werd geldig verklaard. Achteraf werd dit nog wel gecorrigeerd en deze manche zal dan ook niet meetellen voor het ONK quads masters 2020.

Tweede manche
Zonder Mike van Grinsven aan de start was het Maessen die als snelste weg was voor Ruben van Lith, Smits, Oliver Vandendijck (Bel) en Marc de Vries. Het was al snel de eveneens niet fitte Haverdil die en zich ten koste van de Vries in de top 5 meldde. Smits ging voorbij aan van Lith om als tweede door te komen en van Lith moest ook snel zijn meerdere erkennen in Haverdil. Hiermee leek de manche toch voor het grootste deel beslist te zijn echter Maessen kreeg te maken met een probleem aan zijn quad en moest uiteindelijk zijn tempo laten zakken. Smits profiteerde hiervan en ging voorbij aan Maessen om de manche- en de dagzege te pakken. Haverdil passeerde de finishlijn als derde. Johan Gommans vocht zich vanaf een negende plaats terug en ging in de laatste ronde voorbij aan van Lith om als vierde te eindigen.

Uitslag eerste manche ONK Quads Masters Berghem:
1. van Grinsven, 2. Maessen, 3. Phoelich, 4. Smits, 5. Haverdil, 6. Gommans, 7. de Vries, 8. van Hout, 9. Ruttenberg, 10 Vandendijck (Bel).

Uitslag tweede manche ONK Quads Masters Berghem:
1. Smits, 2. Maessen, 3. Haverdil, 4. Gommans, 5. van Lith, 6. Phoelich, 7. Vandendijck (Bel), 8. de Vries, 9. van Hoof (Bel), 10. Steenbergen.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties