X

Mathys Boisrame grijpt nipt naast het podium!

Onder zomerse weersomstandigheden heeft Mathys Boisrame nipt naast het podium gegrepen tijdens de zesde Grand Prix van het seizoen. Op het circuit van Faenza wist de Kawasaki-rijder als derde en vierde over de finish te komen. Daarmee werd de Fransman vierde in het dagklassement. Roan van de Moosdijk kent de eerste manche tegenslag waardoor hij niet aan de finish komt. De tweede manche wordt de Eindhovenaar keurig vijfde. Ook Mikkel Haarup komt een keer tot scoren, de Deen wordt de eerste manche zeventiende. De overwinning is voor Maxime Renaux, zijn landgenoot Tom Vialle blijft de leider in de tussenstand.

1e Manche
Op zondagmorgen heeft Mathys zich als tweede weten te kwalificeren voor de wedstrijden later op de dag. Roan was goed voor een derde trainingstijd. De eerste manche begint de Fransman direct goed, hij komt als derde uit de eerste bocht terwijl Roan en Mikkel omstreeks de tiende plaats uit de eerste bocht komen. Door een foutje van Crawford gaat Ostlund onderuit en dat zorgt ervoor dat Roan tegen een andere rijder aan rijd en ten val komt. In eerste instantie rijd de Brabander verder maar de machine van de 19-jarige crosser heeft teveel schade opgelopen waardoor de wedstrijd vroegtijdig ten einde komt. Mathys weet de eerste helft van de wedstrijd de vierde plaats in handen te houden maar dan gaat leider VIalle in de fout. Hierdoor weet de 22-jarige Kawasaki-rijder op te klimmen naar de derde plaats. Vialle volgt en er ontstaat een bikkelhard duel tussen de landgenoten. Maar Mathys laat zich niet het kaas van het brood eten en hij wordt knap derde! Mikkel rijdt lang op een vijftiende plaats maar hij maakt een foutje waardoor hij helaas twee plaatsen verliest, de Deen wordt dus zeventiende.

2e Manche
De tweede manche komt Roan heel goed uit de start en hij duikt met Geerts en Renaux de eerste bocht in. Vialle komt voorbij maar Roan weet even later de derde plaats terug te pakken door Geerts te passeren. Dan maakt de Leatt-geklede crosser een foutje waardoor hij even uit balans raakt. Geerts komt voorbij en ook Mathys!Vanaf de eerste volledige ronde rijden Mathys en Roan respectievelijk op de vierde en vijfde plaats. Deze posities weten ze tot aan de finish knap vast te houden! Mikkel komt in de beginfase van deze manche over 30 minuten en twee ronden ten val. Hij gaat op eigen kracht verder maar er blijkt schade te zijn aan de motor. De 18-jarige Deen komt de pits in voor reparatie maar dat is op kort termijn helaas niet mogelijk en ook niet verantwoord om verder te rijden. Mikkel komt deze manche dus helaas niet aan de finish.

Volgende wedstrijd:
Over drie dagen gaat het kampioenschap verder, op 9 september worden de punten opnieuw verdeeld op het circuit van Faenza.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo