Nancy van de Ven twee keer de beste

Nancy van de Ven twee keer de beste
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op ‘Circuit De Witte Ruijsheuvel’ heeft Nancy van de Ven de derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Dames gewonnen. De Yamaha-rijdster wist beide manches op haar naam te schrijven. De beide manches werd Lynn Valk tweede, Britt Jans-Beken (4-3) maakte het podium bij Motorclub Oss compleet. In de titelstrijd weet Valk haar voorsprong op Van der Vlist te vergroten.

1e manche
In de tijdtraining is Jans-Beken het snelste maar de sprint naar de eerste bocht wordt gewonnen door Van der Vlist. De Apeldoornse gaat echter te ruim in de eerste bocht waardoor ze drie plaatsen verliest Van de Ven neemt de leiding over voor Jans-Beken en Valk. De top vier neemt snel afstand van TJ O’Hare, de Diga-rijdster komt op een eenzame vijfde plaats ook over de finish. Heel even lijkt Jans-Beken de aanval te gaan inzetten op leidster Van de Ven maar de Zeeuwse laat het niet zover komen. De eerste tien minuten zit de top drie muurvast maar dan sluit Valk aan bij de Limburgse. Even later gaat onderaan bij de skibaan in de fout. Dit kost de Lakerveld Racing-rijdster twee plaatsen. Valk en Van der Vlist passeren en ze gaan vervolgens met elkaar in duel om de tweede plaats. De KTM-rijdster probeert alles maar Valk buigt niet en de Nijverdalse komt achter Van de Ven als tweede over de finish voor Van der Vlist, Jans-Beken en O’Hare.
2e manche
Vanaf de pole-position neemt Jans-Beken de beste start tijdens de tweede manche. Van de Ven komt snel voorbij en de 22-jarige Vlissingse wint opnieuw. Valk komt als tweede over de finish, de Nijverdalse weet in de laatste ronde nog bijna drie seconden goed te maken maar de overwinning is buiten bereik. Jans-Beken komt nu als derde over de finish voor Van der Vlist en de top vijf wordt nu compleet gemaakt door de 20-jarige Brabantse Lynn Kelders.

LEES MEER  Calvin Vlaanderen blijft leren in de MXGP

Uitslagen KNMV ONK Dames; Oss, NL:
1e manche
1. Nancy van de Ven NL Yamaha
2. Lynn Valk NL Yamaha
3. Shana van der Vlist NL KTM
4. Britt Jans-Beken NL KTM
5. TJ O’Hare USA KTM

2e manche
1. Nancy van de Ven NL Yamaha
2. Lynn Valk NL Yamaha
3. Britt Jans-Beken NL KTM
4. Shana van der Vlist NL KTM
5. Lynn Kelders NL Honda

Dagklassement:
1. Nancy van de Ven NL Yamaha 1-1
2. Lynn Valk NL Yamaha 2-2
3. Britt Jans-Beken NL KTM 4-3
4. Shana van der Vlist NL KTM 3-4
5. TJ O’Hare USA KTM 5-6

Tussenstand:
1. Lynn Valk NL Yamaha 271
2. Shana van der Vlist NL KTM 256
3. Britt Jans-Beken NL KTM 236
4. TJ O’Hare USA KTM 224
5. Lynn Kelders NL Honda 206

Alle uitslagen zijn HIER te vinden op Speedhive:

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Uw reacties