Sacha Coenen pakt Franse 85cc titel!

Sacha Coenen pakt Franse 85cc titel!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Net zoals in de voorgaande wedstrijden van de 24MX Tour stak Sacha Coenen (KTM Belgium) er vandaag opnieuw met kop en schouders bovenuit. Sacha verzekerde zich tijdens de finale in Rauville la Place dan ook met brio van de Franse 85cc titel! In beide reeksen was Coenen duidelijk de snelste.

Tijdens de tijdstraining was Sacha al 1,8 seconden rapper dan zijn naaste rivaal Mathis Valin (737 Performance). Een matige top-10 start vormde geen onoverkomelijk probleem voor Coenen die in de eerste race al na twee ronden het commando nam. Het Motorsport Future talent had uiteindelijk bijna 11 seconden voorsprong op Marc Antoine Rossi, vroege leider Valin eindigde als derde.

In de tweede manche was Sacha pas als 14de weg. Veel verschil maakte het niet want de Brusselse klasbak stuurde zijn KTM in twee ronden naar de kop van de wedstrijd! Ook nu zette Coenen de snelste ronde neer. Uiteindelijk won hij met 14,2 seconden voorsprong op Maho Simo. In de eindafrekening verzamelde “SC19” maar liefst vijf reekszeges op zes. Hoewel hij zijn zinnen gezet had op sterke EK en junior WK resultaten is deze Franse titel alsnog een mooie troostprijs in dit memorabale Coronaseizoen.

Ook voor vicekampioen Valin, begeleid door Valentin Teillet, was het kampioenschap een succes. Mathis maakte stelselmatig vordering en liet zijn dat hij zich zeker op harde banen al goed uit de slag trekt. Coenen’s landgenoot Hugo Stiennes kwam ook goed voor de dag in Frankrijk. De jonge TM rijder van MC Rozoy werd vandaag namelijk 9de (11-7) in de eindstand.

LEES MEER  Take 5: TBS Conversions-KTM teambaas Tom Steensels

85cc Race 1
1. Sacha Coenen, 2. Marc Antoine Rossi, 3. Mathis Valin, 4. Maho Simo, 5. Joey Simonini, 6. Eliott Klein, 7. Jules Pietre, 8. Paolo Maschio, 9.  Basile Pigois, 10. Yannis Lopez

85cc Race 2
1. Sacha Coenen, 2. Maho Simo, 3. Jules Pietre, 4. Joey Simonini, 5. Mathis Valin,  6. Tom Brunet, 7. Hugo Stiennes, 8. Basile Pigois, 9. Eliott Klein, 10. Noa Houque

85cc 24MX Tour Rauville la Place eindstand
1. Sacha Coenen 50,  2. Maho Simo 40, 3. Mathis Valin 36, 4. Jules Pietre 34, 5. Joey Simonini 34, 6. Eliott Klein 27, 7. Basille Pigois, 8. Tom Brunet 24, 9. Hugo Stiennes, 10.Marc Antoine Rossi  22

85cc 24MX Tour eindstand na 3 ronden
1. Sacha Coenen 145, 2. Mathis Valin 121, 3. Marc Antoine Rossi 101, 4. Joey Simonini 96, 5. Maho Simo

Foto: 737 Performance, MC Rozoy

Uw reacties