Tim Edberg nu vierde in het EMX250!

De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc moest Tim Edberg helaas missen door een nekblessure. Inmiddels heeft de Zweed de schade fors weten te herstellen want hij is al opgeklommen naar de vierde plaats in de tussenstand. Deze positie moet hij wel delen met Yamaha-collega Hakon Fredriksen. Tijdens de zesde wedstrijd van het EMX250 werd Tim beide manches achtste, dat leverde hem de zevende plaats op in het dagklassement. De Italiaan Mattia Guadagnini won beide manches, Thibault Benistant blijft de leider in de tussenstand!

EMX250:
De zesde wedstrijd van het EMX250 werd een zware dag voor Tim. De Yamaha-rijder kon zijn draai vandaag niet vinden en dat begon met de zevende tijd in zijn groep. Daardoor mocht hij als dertiende een startplek uitzoeken voor de beide manches. De eerste manche was de start niet zo goed en wist de 18-jarige crosser als 24e aan de wedstrijd beginnen. Gelukkig wist de Alpinestars-geklede crosser zich op te werken naar de zevende plaats. Deze kon hij echter niet vast houden, Lorenzo Locurcio passeerde Tim die genoegen moest nemen met de achtste plaats.
De start van de tweede manche is beter en Tim kan als zesde uit de eerste volledige ronde komen. Daarna raakt hij in gevecht met Locurcio. Deze stoot door naar de derde plaats waar de Riley Racing-rijder het later in de manche aan de stok krijgt met Benistant. De leider in de tussenstand heeft problemen gehad in de beginfase en hij werkt zich naar voren. Tim weet zich te weren maar de Fransman pakt de zevende plaats en waardoor de JUMBO Supermarkten gesteunde crosser ook nu als achtste over de finish komt.

Volgende wedstrijd:
Komende zaterdag de derde en laatste wedstrijd in Mantova, daarna worden er nog wedstrijden verreden in Spanje en volgen en nog twee wedstrijd in Lommel!

Door: Steven van Kempen/KEMCO