X

Tim Edberg op het podium in Mantova!

In Kegums was hij er heel dichtbij maar in Mantova is het gebeurd! Tim Edberg heeft Riley Racing-Yamaha haar eerste podiumplaats bezorgt in het Europees Kampioenschap 250cc. Tijdens de vijfde wedstrijd van het EMX250 wist de Zweed derde te worden achter Yamaha-collega’s Thibault Benistant en de Noor Hakon Fredriksen. Tim werd zesde en derde tijdens de wedstrijden wat hem overal een derde plaats opleverde!

EMX250:
In de eerste manche wist Tim net in de top tien uit de start te komen om vervolgens in de eerste volledige ronden direct twee plaatsen goed te maken. Vanaf de achtste positie wist de Zweed zich in de eerste helft van de wedstrijd op de werken naar de vierde plaats. Vervolgens vindt Guadagnini de aansluiting en de Italiaan komt voorbij. De vijfde plaats lijkt voor de Alpinestars-geklede crosser te gaan worden maar in een snelle linkerbocht gaat het mis. Tim gaat kei hard tegen de grond maar gelukkig kan hij verder! Hij verliest twee plaatsen maar opgeven komt in het woordenboek niet voor. Hij weet zich terug te knokken naar het achterwiel van Oriol. De Spanjaard wordt in de laatste ronde nog gepasseerd door Tim dus dus als zesde over de finish komt.

De tweede manche begint iets beter maar nu neemt Tim niet de tijd om in de wedstrijd te komen. Hij stormt snel naar voren en komt als derde uit de eerste ronde. Guyon heeft de leiding voor Benistant en beide hebben wat voorsprong gepakt maar de Riley Racing-rijder komt terug. Hij moet wel want De Wolf komt op zijn beurt weer dichterbij aan de door JUMBO Supermarkten gesponsorde crosser! Benistant neemt de leiding over en een ronde later weet Tim ook voorbij te gaan aan Guyon. Dan volgt De Wolf en deze kan na 15 minuten wedstrijd de 18-jarige Tim passeren voor de tweede plaats. In de slotfase komt Guyon nog in de buurt bij Tim maar een aanval inzetten zit er niet meer in en daarmee scoort de Duell-gesteunde crosser een derde plaats in deze manche en in het dagklassement!

Volgende wedstrijd:
Komende dinsdag gaat het kampioenschap verder op hetzelfde zanderige circuit even ten Zuiden van Verona.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eva Szabadfi Photo