X

Update blessure Arminas Jasikonis

Na de zware valpartij van Arminas Jasikonis gisteren tijdens de tweede manche betuigden collega’s zoals Jeffrey Herlings, Jason Anderson, Romain Febvre en Artem Guryev al hun steun via instagram. Nu komt ook Husqvarna Motorcycles met een update over de toestand van AJ.

De ongelukkige rijder werd gisterennamiddag per helikopter naar het  ziekenhuis in Cremona vervoerd. Daar werd vastgesteld dat Jasikonis een traumatisch hersenletsel had opgelopen. Als routineprocedure met dit soort kwetsuren werd hij in een medisch geïnduceerde coma gebracht om zijn situatie te stabiliseren.

Door de ernstige aard van dit soort blessure blijft AJ in een coma en krijgt hij voortdurend gespecialiseerde zorg. Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing wil graag alle medische medewerkers bedanken die Arminas hebben bijgestaan, evenals de velen – zowel binnen de MXGP-paddock als daarbuiten- die hun steun hebben betuigd.

Antti Pyrhönen – Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MXGP Teammanager: “Dit is een zeer ernstige situatie voor Arminas en een zeer moeilijke tijd voor zijn familie en iedereen die bij het team betrokkenen is. Nadat AJ op zondagavond naar het ziekenhuis was gevlogen, werd hij in een medisch geïnduceerde coma geplaatst vanwege het trauma dat hij aan zijn hersenen had opgelopen. Echt, er is niet veel anders te zeggen op dit moment – dit is de situatie, een situatie die zeer ernstig en moeilijk is voor iedereen. Nu moeten we wachten en positief blijven. Hij heeft de beste medische zorg om zich heen en we staan in nauw contact met de specialisten van het ziekenhuis hier in Italië, maar ook in Innsbruck, Oostenrijk. Dank aan iedereen die zijn bezorgdheid heeft geuit en AJ het beste toewenst”.

Ook de MXMag redactie wenst Arminas, zijn familie en het team het allerbeste in deze zware tijden.

Foto: shotbyBavo